SoPerifèric #2: gènere i creació musical
Segona edició d'aquest cicle de trobades dedicades al debat i la reflexió. Amb Carmen Zapata i Las Pibas Producen.
El 5 de juny arriba a La Capsa la segona edició de SoPerifèric, un cicle de trobades per indagar i descobrir altres maneres de relacionar-se amb el sector musical.
Un espai dedicat al diàleg i a la reflexió crítica compartida al voltant de les experiències vinculades amb maneres de fer, organitzar o viure (de) la música.
En aquesta edició volem crear un espai segur per parlar de totes aquelles músiques que sembla que no vagin amb nosaltres, però que s'arrelen en cultures amb què convivim diàriament; de programar d'una forma més plural sense caure en tòpics racistes i de formes de resistència davant les desigualtats i sostres de vidre a què han de fer front lis artistis d'altres territoris.
Pensem que és necessari prendre consciència de les pràctiques i dinàmiques hegemòniques i normalitzades en l'àmbit de la música, per repensar-les i canviar-les plegades. Així, aquest cicle ha estat pensat com una forma de generar diàlegs amb horitzontalitat amb totes les comunitats que habiten La Capsa, la ciutat del Prat i rodalia.
Apunteu bé la data, perquè aquest dimecres 5 de juny comptarem amb:
La Niña Jacarandá
La Niña Jacarandá, coneguda també com a Isamit Morales, és una artista visual, producer i DJ xilena-veneçolana. La seva proposta sonora, d'ampli respir i no lineal, recorre els espectres que es desdibuixen entre l'ambient, el reggaeton i el club desconstruït, considerant la seva intersecció amb la dimensió política.
També és la fundadora de l'escola de DJ feminista i anticolonial Sin Sync School, que des de fa 5 anys fomenta un espai i comunitat d'artistes i DJs a Barcelona.
Les seves sessions s'han escoltat a clubs com Razzmatazz, Apolo, Dabadaba, Macao; també a SONAR +D; ràdios com Dublab, Noods Radio, Wide Radio i dins de realitats i col·lectivos de Barcelona com ABUNDANCE, Torooo, Necro Records. Hem pogut escoltar-la a l'espai de Feeel TV, de Betevé, Primavera Sound, Boiler Room, Musicbox (Lisboa) i Sonar 2023.
Capitano Barbaconyo
Capitano Barbaconyo és uni autori, multiinstrumentista, productori i comedianti migrant. És uni de lis drag-kings referents del panorama espanyol actual. També és conegudi com a lluitadori pels drets de la comunitat LGBTQ+ i la comunitat migrant. Veu la seva missió artística en enriquiment de l'imaginari no-binari i en la superació dels estereotips de gènere, -des del seu punt de vista aquestes tasques apropen un futur millor per a totis. A cada fase del seu art segueix la seva pròpia regla "producció 100% dissident i migrant", sempre actua amb repertori propi i això li permet oferir un projecte totalment afí amb les idees que promociona. Als gèneres musicals no els hi fa molt de cas de la mateixa manera que al gènere en els seus documents, -és capaç de combinar a dins de la mateixa cançó ritme, reggaeton, lletres transfeministes, cant infra greu i les òperes angèliques. Que les ments explotin abans que les bombes!
Pigeon Attack
Pigeon Attack és nascuda a Valparaíso (Xile), resideix a Barcelona fa 16 anys, dels quals 10 van ser al Prat de Llobregat. Autora de cançons entre cordes i vents, vinculada al cant popular llatinoamericà i amb gran influència del moviment hip-hop en les seves composicions tant a nivell rítmic com en les seves lletres relacionades amb la quotidianitat i lluites migrants.