Cerca

Què vols buscar?

Mostrant 1 - 20 de 156 resultats

Concert: Cafè d'Alger

Concert: Cafè d'Alger Anònim (no verificat) dt., 20/02/2024 - 11:18

El Cafè d’Alger és un projecte musical nascut a Barcelona arran de la trobada de tres músics: Marc Serrats a la guitarra, Yacine Belahcéne Benet a la dérbouka i veu, i Gabriel Fletcher Ventura a la guitarra elèctrica. L’espectacle del Cafè d’Alger proposa un repertori de música chaâbi i altres músiques del sud, revisades i adaptades amb l’inspiració dels grans noms de la música popular algeriana com ara Dahmane el Harrachi, Sheikh el Hasnaoui o Amar Ezzahi.

Amb un toc particular, les cançons són interpretades en català, francès, àrab i amazic. Les veus en polifonia s’ajunten de manera perfecta amb el ritme rocksteady, creant una atmosfera festiva i acollidora.

Activitat vinculada a El Descompositor: "Explorant els sons algerians. Un viatge musical a través dels últims 60 anys" amb Yacine Belahcene del dia 21 de març

Image
El Bar de La Capsa
Actiu
Inactiu
Inactiu

En Altres Paraules Late Xou. Vols participar-hi?

En Altres Paraules Late Xou. Vols participar-hi? Anònim (no verificat) dv., 09/02/2024 - 16:04
Image
en altres paraules

Després del Guateque disruptiu de l'any passat, ens hem plantejat de quina forma podem abordar enguany el Paraula de Dones, un projecte que està en constant moviment i que és travessat per un qüestionament en clau de gènere que vetlla per ser cada cop més ampli i actual. 

Com ja haureu pogut veure, ens hem decantat per un format que ens servirà de fil conductor en l'edició del 2024: el Late Show, un dels tants formats televisius monopolitzats per la presència masculina que només fan que perpetuar conductes opressives amb bromes casposes i de mal gust. Aquí és on entrem nosaltres, que ens proposem subvertir això i transformar-ho en un espai on poder posar les paraules (i les altres paraules que encara ens falten) totes juntes: En Altres Paraules Late Xou. Un esdeveniment que tindrà lloc el pròxim 9 de març (entrades a la venda el 23 de febrer a les 17h).

Per a resumir-ho, us proposem una nit amb molt de brillo, un sofà per estar còmodis, convidadis especials, música, festa i moltes sorpreses... Però això no s'acaba aquí! Com de costum, necessitem la vostra ajuda i participació, perquè és amb vosaltres que aquest esdeveniment  té sentit. Així doncs, us proposem:

1. TALLER DE DRAG I GÈNERE amb Ken Pollet

Dissabte 2 de març, 11-17h (amb pausa per dinar juntis al Bar de La Capsa)

Organitzem un taller amb Ken Pollet, artista Drag King i agitador cultural que des de 2019 es dedica a impulsar la revolució drag king a través dels seus shows, xerrades, tallers i esdeveniments escènics i de debat.

Un espai on reflexionar sobre el gènere i com es construeix, utilitzant les eines de l'art drag per jugar i experimentar! Vine i atreveix-te a explorar i treure allò que tens dins que es mor de ganes de sortir...

Cal inscriure's fent clic AQUÍ o a la nostra oficina! Si teniu qualsevol dubte o problema, no dubteu en trucar al 934785108 o escriure a info@lacapsa.org


2. BUSQUEM LA TEVA MISÈRIA DE POCA RESPONSABILITAT EMOCIONAL

Al Late Xou, també hi ha un espai per a esplaiar-nos juntis, per això volem que ens envieu les vostres misèries de poca responsabilitat emocional.

Aixecarem totes les nostres red flags del patriarcat UNIDES!

Envia'ns la teva història en un àudio de màxim 1 minut al 646981990

 

Les persones que participeu en alguna de les propostes tindreu un paper molt especial la nit del Paraula... Us necessitem!

 

El Paraula de Dones 2024 es transforma en un Late Xou ple de sorpreses, convidadis especials, molt brillo i sobretot música i festa!

Una retrospectiva del 2023 a La Capsa

Una retrospectiva del 2023 a La Capsa Anònim (no verificat) dj., 25/01/2024 - 14:14
Image

De portes endins: l’ecosistema de La Capsa

De portes endins, l’edifici és transitat diàriament per l’alumnat de L’Escola d’Arts en Viu, per les persones usuàries dels bucs d’assaig i l’estudi de so, les residents dels espais de creació i totes aquelles persones que fan del Bar el seu espai de trobada. Totes aquestes comunitats habiten l’espai des del desig formatiu, creatiu, practicant i del gaudi i són les que fan que l’edifici estigui viu.

En xifres, La Capsa acull per les tardes d’entre setmana 150 alumnes de formació de llarga durada i 20 combos de L’Escola d’Arts en Viu. 

Els bucs, per la seva banda, aquest 2023 han superat totes les expectatives i han acollit un 10% més d’usos que l’any anterior: en total, 137 projectes musicals formats per 454 persones han passat per La Capsa generant un volum total de 8.700 usos dels espais d’assaig. D’aquests usuaris, el 13,6% han estat dones i el 86,4% homes. En quant a franges d’edat, el 23,5% són joves, el 71,15% adults i un 5% gent gran.

L’estudi de so també està en ratxa: durant el 2023 ha registrat 577 usos, el doble respecte els registrats el 2022. Per l’estudi han passat 72 persones i d’aquestes, el 23,6% són noies i el 76,4% nois. Per franges d’edat, el 58,3% són joves, el 38,8 adults i el 2,9% gent gran.

Per altra banda, les residències de suport a la creació també formen part de l’ecosistema de La Capsa. Tant la sala, com les aules i bucs de la primera planta són ocupades per artistes i equips tècnics que es troben en procés de formació, creació o investigació. Durant el 2023 s’han acollit 21 projectes en residència dels quals han format part 140 persones.

De portes enfora: programació i processos de treball amb la ciutadania

Al llarg del 2023 La Capsa ha impulsat 140 activitats i 23 processos de treball que han comptat amb una assistència de 54.700 persones. Aquestes accions engloben totes les línies de treball del projecte: l’educació, la mediació, el suport a la creació, les practiques i la programació.

La programació comprèn la programació regular als escenaris de la sala, el bar i la terrassa així com la programació dels escenaris del Fondo d’en Peixo i la Zona Jove Estació a la Festa Major o altres esdeveniments de ciutat com l’Escarxofa & Jazz. En xifres, s’han generat 62 accions de les que hi han participat 47.583 persones.

Les accions d’educació han englobat els cursos de l’oferta formativa, laboratoris amb artistes, el treball amb Antropoloops i l'alumnat de diversos instituts de la ciutat en el marc de Camins Vius, xerrades divulgatives i els concerts de combos de L’Escola d’Arts en Viu. En total, s’han impulsat 37 accions que han comptat amb 2.576 assistents.

Pel que fa a la mediació, destaquen els processos de treball amb la ciutadania com el Paraula de Dones, l’Almeuritme , el #4raons o Radio Hangar així com altres espais de trobada i reflexió com SoPerifèric. Durant el 2023, hem comptabilitzat 21 accions amb la presència de 1.228 persones.

La dimensió de suport a la creació és un actiu important pel projecte. Dins d’aquesta línia de treball s’han desplegat 17 activitats i processos que han aglutinat 1.620 participants. Destaquen les accions del Club Excursionista de l’Escolta (dins de la convo d’/UNZIP), el Cinema i Música, el dispositiu d’acompanyament als TFG i els concerts de projectes musicals de la ciutat.

El desenvolupament de pràctiques culturals enriqueix personalment i articula socialment una comunitat. En el cas de La Capsa, els bucs d’assaig són l’hivernacle per aquest ric sotabosc de practicants. Des del projecte, a més, s’impulsen espais de trobada, acompanyament i experimentació des d’aquesta visió. És el cas del Sopar de Bucs, les Jams i Micros Oberts, el Trainer o els Plats Combinats del Bar. En total, s’han desenvolupat 26 accions amb 1.654 assistències.

Aquestes dades ens fan començar el 2024 amb moltes ganes de continuar veient els espais vius i plens de cares noves i també conegudes. Més música, tallers, projectes consolidats i d'altres que estan per venir i moltes més novetats que podreu anar descobrint al llarg d'aquest any!

 

Abans de definir els propòsits d’any nou, hem volgut fer una mirada enrere al 2023 i recapitular a totes les accions i processos impulsats pel projecte així com a les persones que l’han habitat.

Alumnat de L'Escola d'Arts en Viu conduirà les Jams de La Capsa

Alumnat de L'Escola d'Arts en Viu conduirà les Jams de La Capsa Anònim (no verificat) dc., 24/01/2024 - 13:50
Image

Les Jams de La Capsa són un espai per a improvisar i ballar, l'excusa perfecta per a deslligar-se de la pressió del directe. Per definició les Jams estan obertes a qualsevol músic i amb qualsevol instrument, convertint-se en un espai de trobada i aprenentatge on poder connectar i intercanviar amb altres músics.

Una Jam Session és l’hora del pati, és el moment en què els músics es treuen la pressió del directe, de l'acadèmia, de l’estudi i fins i tot dels assajos i concentren tota la seva energia a passar una bona estona. Una Jam Session és, per tant, el millor lloc per a conèixer l’estat de salut d’una escena musical i per sort, aquí al Prat està ben viva.

L’Escola d’Arts en Viu i La Capsa treballen conjuntament des de fa 9 anys en la formació d’infants, joves i adults. Diversos espais de la planta superior de La Capsa són aules estables de L’Escola on hi passen setmanalment més de 150 alumnes. D’aquest, un bon nombre, són participants habituals de les Jams i han anat creixent musicalment gaudint d’aquest espai.

Aquest any 2024 s’ha proposat a un grup d’alumnes de nivell més avançat que siguin ells mateixos els qui dinamitzin les Jams del bar, que obrin la sessió i que acompanyin a tothom qui ho desitgi.

Les properes Jams són els dies 25 de febrer i 28 d’abril, a les 19h, no us les perdeu.

Les Jams es realitzen al Bar de La Capsa cada dos mesos

La gran ruta indisciplinada de les Arts en Viu

La gran ruta indisciplinada de les Arts en Viu Anònim (no verificat) dl., 27/11/2023 - 15:33
Image

Un any més, Indisciplinats ha arrelat al Prat com les males herbes, omplint el territori de propostes artístiques que connecten i repensen els contextos i posant en escena els diferents projectes que impulsen els programes d’Arts Visuals i d’Arts en Viu de la ciutat.

Així, la programació del festival, que enguany s’ha celebrat del 15 al 19 de novembre, ha posat el focus en obrir imaginaris des de la contemporaneïtat i la celebració de l’art com a motor de transgressió, pregunta i joc. Les arts en viu han permès veure teatre relacional, pop surrealista, circ ple de poètica, performance queer, música tradicional feminista, un rodatge a l’aire lliure... L’assistència d’aquesta edició ha suposat més de 500 entrades per a les propostes d’Arts en Viu que van tenir lloc a La Capsa i el Teatre L’Artesà, a les quals s’afegeixen totes les comunitats i ciutadania interessada a les mostres gratuïtes dels processos de la convocatòria Unzip/ d’artistes com el col·lectiu Las Calatrava, Marién Moreno, Auri Alós, Col·lectiu del Mig, el Club Excursionista de l’Escolta o Elia Bagó, Borja Casanovas, Maria Roy i Sara Torres.

El públic, però, no estava sol. Entre proposta i proposta, l’equip d’amfitriones – la Conxita Herrero, el Guillem Gefaell i  el Cris Marco - ha estat l’encarregat de guiar i acompanyar la gran ruta indisciplinada, fent dels trànsits entre propostes espais de trobada i xerraeta a ritme de brilli-brilli.

 

L’Artesà: de contemplació i participació amb les fronteres més indefinides

La primera proposta d’Arts en Viu d’aquest Indisciplinats va ser La Scelta (L’elecció) de Roger Bernat, una acció escènica que ja va sentar les bases de que, en Indisciplinats, les fronteres de la escena són ben difoses. Roger Bernat és un dels referents del teatre relacional a Catalunya, una aproximació a les arts vives basada en la presentació de dispositiu escènics participatius. El Teatre L’Artesà va acollir la pre-estrena a Espanya d’aquesta nova creació que reflexiona sobre com es va la cultura. Els i les assistents van esdevenir programadors en un joc de realitat i ficción al procés de votació per a un espectacle que formarà part de la propera edició del festival. Spoiler: l’artista seleccionada en la votació final va ser Cris Blanco...

El dia més ple de programació escènica, però, va ser divendres amb un programa doble a L’Artesà: “Materia” d’Andrea Salustri i “One night at the Golden bar” d’Alberto Cortés. Amb l’espectacle de Salustri la Sala Gran es va sumir en un estat contemplatiu per a una proposta entre el teatre d'objectes, el circ contemporani i la instal·lació artística que es va poder programar amb la col·laboració de l’IF Barcelona. I tot just després, un altre tipus de contemplació ens va submergir en en l'ambient nocturn dels bars i de les relacions afectives on l’Alberto Cortés ens va parlar a la Sala Petita sobre identitat de gènere i les moltes cares que adopta l'amor. Una proposta en col·laboració directa amb La Capsa va posar el punt i final al programa doble de divendres a L’Artesà, amb una sessió amb LEIRE DJ, que va omplir de vida i festa el vestíbul del teatre també amb una barra especial i nocturna del Cafè L’Artesà.

Van ser dies també de propostes que omplien els diferents espais del teatre, activant processos que barregen l’art i la educació com Proyecto Pregunta del col·lectiu MilM2 amb l’Institut Pepa Colomer o diverses trobades i intercanvis amb l’Escola d’Arts en Viu, com va ser les sessions especials del Grup de Dansa Adults amb l’artista Luciana Acuña. Aquesta artista argentina de Grupo Krapp es trobava formant part d’Indisiciplinats amb Alejo Moguillansky d’El Pampero Cine per a l’Acció #1 de l’Aula de Creació de L’Artesà, la qual va acabar amb el que va acabar sent tot un esdeveniment a la ciutat: la performance “Efectos Especiales”. Amb ella, els carrers al voltant del teatre es van transformar en un gran plató de cinema, per enregistrar en directe un gran travelling en tres tomes que després s’emetien a la pantalla gegant del vestíbul de L’Artesà.

 

La Capsa: un collage sonor ple de contrastos i emoció

Julián Mayorga, una de les personalitats més enigmàtiques de la cançó a Colòmbia, va posar el fil a l'agulla de la indisciplina. El Bar de La Capsa es va omplir de la seva poesia surrealista i màgica, que, acompanyada de les mimoses que tothom que es va apropar va poder tastar, la nit d'un dijous qualsevol es va convertir en un oasis de celebració i caliu. 

La nit del dissabte, gairebé 300 persones van fer cap a La Capsa per a presenciar la cúspide del contrast: Marala, trio que conformen la Selma Bruna, la Clara Fiol i la Sandra Monfort, van presentar "Jota de morir". En aquest últim àlbum que orbita al voltant de la mort a la música tradicional a través d'una perspectiva empoderadora i punyent, les artistes entonen càntics a la mort, s'inventen testaments  i ballen Tik Toks. Per si el contrast encara no és evident, la nit va seguir de la mà d'Oro Jondo DJ Set, frenetisme en estat pur. Els seus sets (si és que es poden descriure amb paraules), beuen d'allò eclèctic, deixant surar vells clàssics de reggaeton entre ritmes bakalas, tota travessat pel hard techno. Una experiència immersive en què l'esterdard d'Indisciplinats va esdevenir, literalment, un limbo.

Els bombos a negres no van acabar el dissabte, perquè el diumenge al matí va tenir lloc l'última excursió del Club Excursionista de l'Escolta, projecte seleccionat a la convocatòria /UNZIP 2023, a la modalitat "Música i Territori". Projecte que ha realitzat excursions centrades en diferents vessants i figures del panorama musical del Baix Llobregat. Aquesta última sortida es va fer sota el títol de "La Rave Crepuscular", un recorregut físic i mental per la història dels ritmes electrònics i el seu vincle amb l'escena baixllobregatina.

Amb l'altaveu encara a l'espatlla, l'excursió va finalitzar al Bar de La Capsa (el cercle perfecte). Allà esperava Sofia, que va posar el punt final a aquesta edició del festival amb els seus ritmes electrònics, lletres innocents i sarcàstiques que van embaucar a totes les 150 persones que van arribar a la meta del viatge indisciplinat.

 

Una sinèrgia de molts agents

Indisciplinats posa en joc i sinèrgia als diferents equipaments que impulsen el programa d’Arts Visuals de la ciutat (els Centres Cívics Jardins de la Pau, Sant Jordi-Ribera Baixa i Palmira Domènech), l'Escola d'Arts Visuals del Prat i el Centre d'Art Torre Muntadas; així com espais que promouen les arts vives com són el Teatre L'Artesà i La Capsa]. 

Del 15 al 19 de novembre va tenir lloc una nova edició del Festival Indisciplinats i, a més de les presentacions dels projectes de la convocatòria /UNZIP, els equipaments d’arts en viu van oferir una rica programació

Concert: Jeff Espinoza

ESDEVENIMENT

Concert: Ian Kay

ESDEVENIMENT

Concert: SWING NATRA

ESDEVENIMENT

Concert: Leo Middea

ESDEVENIMENT

Concert: Walking Lands

ESDEVENIMENT

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA