Cerca

Què vols buscar?

Mostrant 1 - 11 de 11 resultats

Segona edició del cicle de debats "SoPerifèric"

Segona edició del cicle de debats "SoPerifèric" Anònim (no verificat) dc., 10/07/2024 - 11:12
Image

Què passa quan el fitxer mp3 té més drets que la persona que ha compost la cançó? Per què hem normalitzat la pràctica dels instruments hegemònics i occidentals en la formació musical? Acabem caient en tòpics racistes i exotismes quan intentem programar d’una forma més plural? Com podem atendre les desigualtats a què fan front lis artistis migradis en un sector ja de base precaritzat?

Per xerrar sobre aquestes i moltes altres qüestions, més o menys difícils de respondre, ens vam trobar el passat 5 de juny al fresc de la terrassa de La Capsa. Sota l’ombra dels plataners, una rotllana de persones diverses es va convertir en un espai dedicat al diàleg i a la reflexió crítica compartida per parlar plegades sobre totes aquelles músiques que sembla que no vagin amb nosaltres, però que s’arrelen en cultures amb què convivim diàriament; de programar per a totis i de formes de resistència vinculades a altres maneres de viure (de) la música des de la dissidència.

Evidentment, no ho vam fer soles. Estàvem molt ben acompanyades de la Pigeon Attack, autora xilena de cançons entre cordes i vents, vinculada al cant popular llatinoamericà i amb una gran influència del moviment hip-hop que ens va compartir la seva experiència com a músic migrada a la ciutat del Prat. També amb La Niña Jacarandá, artista visual, producer i DJ xilena-veneçolana, a més de fundadora de l’escola de DJ feminista i anticolonial Sin Sync, amb qui vam parlar de la importància de trobar espais no masculinitzats per aventurar-nos en la pràctica musical. I, finalment, amb Capitano Barbaconyo, autori, multiinstrumentista, productori i comedianti, exiliat polític de Rússia i un dels principals referents del panorama Drag King actual.

Entre totis van sortir a la llum temes tan rellevants com el dret a la participació cultural, la interseccionalitat de les lluites, l’art com a eina de transformació social o el valor de sentir-se sostingudi per una comunitat, que podràs veure a la videorelatoria feta per El Invernadero Films.

Gràcies a totis per sumar-vos a la conversa, ens veiem a la propera edició de SoPerifèric!

 

El passat 5 de juny vam parlar sobre sons migrants i pluralitat mà de Pigeon Attack, La Niña Jacarandá i Capitano Barbaconyo!

SoPerifèric #3: sons migrants i pluralitat

Tercera trobada de relflexió i debat a la terrassa de La Capsa. Amb La Niña Jacarandá, Capitano Barbaconyo i Pigeon Attack. 

PROJECTE

SoPerifèric #2: gènere i creació musical

Segona edició d'aquest cicle de trobades dedicades al debat i la reflexió. Amb Carmen Zapata i Las Pibas Producen.

PROJECTE

SoPerifèric #1: festivals, circuits i grups emergents

La primera edició d'aquest cicle de debats destinats a indagar i descobrir altres maneres de treballar i relacionar-se amb el sector musical. Amb Nando Cruz. 

PROJECTE

SoPerifèric

SoPerifèric és un cicle de trobades pensades per indagar i descobrir altres maneres de relacionar-se amb el sector musical. Un espai dedicat al diàleg i a la reflexió crítica compartida al voltant de les experiències vinculades amb maneres de fer, organitzar o viure (de) la música.

PROJECTE

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA