Cerca

Què vols buscar?

Mostrant 1 - 13 de 13 resultats

Tota la música que vulguis a La Capsa!

Tota la música que vulguis a La Capsa! Anònim (no verificat) dt., 08/10/2024 - 18:36
Image
NOVA TEMPORADA
Amb un regust d'un estiu que ja ens sembla llunyà, necessitem la il·lusió de la novetat per a fer d'aquest primer trimestre una experiència menys grisa. I si aquesta il·lusió va acompanyada de música, doncs encara millor. A La Capsa ens hem pres a pit aquest propòsit i val a dir que ens han quedat uns mesos replets de programació variada que no us podeu perdre.

Un octubre terroríficament variat
El mes d'octubre comença el dijous 10 recuperant el Codi Font Audiovisual de la mà dels grans Dorian, on aquests compartiran amb nosaltres les influències audiovisuals que han sigut clau en la seva trajectòria artística. Diumenge 13 tindrà lloc una nova Jam Session conduïda per l'Alumnat de l'Escola d'Arts en Viu, l'escenari perfecte per a l'experimentació i les noves connexions entre músics. Tant ens agrada escoltar música com parlar d'aquesta, i on millor per fer-ho que al cicle de xerrades SoPerifèric? Aquest mes tindrà lloc el dimecres 16 i la temàtica serà l'eina més aclamada del moment: la Intel·ligència Artificial. També podrem escoltar els Vint Vinils que han marcat la vida de l'Alfred Crespo el dijous 17. Per si no en teníeu prou aquest mes, el dissabte 19 torna el festivalet de música emergent Afores Fest amb Marisol Eichborn, Edgar Allan Pop, Slow Connection, Julia Amor, Galgo Diamante i Club Excursionista de l'Escolta DJs B2B Les Watusi DJs. També inaugurem "Book Clubbing" el nou Club de Lectura de La Capsa on les cançons, els àlbums, els concerts, les gires i els festivals, a més d'escoltar-se, també es llegeixen. Començarem comentant "Girl in a Band" de Kim Gordon el dijous 24 al Bar de La Capsa. Acomiadarem l'octubre amb un #4Raons de Tardor, on la música, l'experimentació i la sorpresa sempre s'ajunten donant lloc a nits molt especials per a tothom, a dalt i a baix de l'escenari. Enguany ens acompanyaran Remei de Ca La Fresca, integrants del Teatre Kaddish i alumnes de L'Escola d'Arts en Viu en forma de Jam Session experimental. També comptarem amb l'Enric i la Laia per a una nova edició de Bingo Jam. Tot documentat per Arrel, col·lectiu pratenc que treballa al voltant de l'ecologisme, el feminisme i l'educació a través de les arts plàstiques. Reserva't el dissabte 26 perquè hi haurà moltes més sorpreses...

Dark Novembre & Hot Desembre
Encetarem el novembre amb el pratenc Robert Gómez, també conegut com a Revolbert. Blues rock amb molta passió el dissabte 9. El mes de novembre també és sinònim del festival de creació lliure i desbordant: Indisciplinats! Encara no podem revelar els noms, però us aconsellem que us reserveu del 13 al 17 perquè serà una gran edició. També tindrà lloc una nova edició del tan estimat Micro Obert el diumenge 24, data infal·lible per a conèixer el panorama musical de la ciutat i voltants i passar un vespre de diumenge ben acompanyat. Acabarem dissabte 30 amb una segona edició del Dark Eargasm, una nit dedicada als amants del metal i els seus múltiples subgèneres!

Al desembre ens arribarà l'escalfor amb Las Migas, pur talent i èxit, guanyadores del Latin Grammy al Millor Disc Flamenc. El seu homenatge a la rumba farà tremolar La Capsa i a tots els presents, així que millor reserveu-vos el dia 14 de desembre. No podrà faltar una Jam Session per a tancar l'any i vibrar plegats diumenges 15. I tornaran els Vint Vinils amb Nurita Sánchez, de qui segur coneixeu la trajectòria sota els noms Dj Nu o Meow DJ. Coneixement i gust musical a mansalva!

I us preguntareu, segur que no hi caben més coses, que no hi haurà cap sorpresa ni novetat aquest trimestre, oi? Doncs aneu ben equivocats, qui us penseu que som? Atents perquè venen sorpreses, i ben grosses. De moment un podem dir: reserveu-vos el 28 de desembre, ja ens donareu les gràcies després!

A banda de la programació, durant aquesta temporada de tardor seguim amb la mirada en la formació, la creació i les pràctiques comunitàries! Si voleu saber tot el que tenim entre mans, podeu consultar el nostre web o seguir-nos a les xarxes socials. Us hi esperem!

La nova programació de La Capsa s'expandeix i desdibuixa els límits: soperifèric, club de lectura, festivalets,... No et perdis res i apunta bé a l'agenda!

Segona edició del cicle de debats "SoPerifèric"

Segona edició del cicle de debats "SoPerifèric" Anònim (no verificat) dc., 10/07/2024 - 11:12
Image

Què passa quan el fitxer mp3 té més drets que la persona que ha compost la cançó? Per què hem normalitzat la pràctica dels instruments hegemònics i occidentals en la formació musical? Acabem caient en tòpics racistes i exotismes quan intentem programar d’una forma més plural? Com podem atendre les desigualtats a què fan front lis artistis migradis en un sector ja de base precaritzat?

Per xerrar sobre aquestes i moltes altres qüestions, més o menys difícils de respondre, ens vam trobar el passat 5 de juny al fresc de la terrassa de La Capsa. Sota l’ombra dels plataners, una rotllana de persones diverses es va convertir en un espai dedicat al diàleg i a la reflexió crítica compartida per parlar plegades sobre totes aquelles músiques que sembla que no vagin amb nosaltres, però que s’arrelen en cultures amb què convivim diàriament; de programar per a totis i de formes de resistència vinculades a altres maneres de viure (de) la música des de la dissidència.

Evidentment, no ho vam fer soles. Estàvem molt ben acompanyades de la Pigeon Attack, autora xilena de cançons entre cordes i vents, vinculada al cant popular llatinoamericà i amb una gran influència del moviment hip-hop que ens va compartir la seva experiència com a músic migrada a la ciutat del Prat. També amb La Niña Jacarandá, artista visual, producer i DJ xilena-veneçolana, a més de fundadora de l’escola de DJ feminista i anticolonial Sin Sync, amb qui vam parlar de la importància de trobar espais no masculinitzats per aventurar-nos en la pràctica musical. I, finalment, amb Capitano Barbaconyo, autori, multiinstrumentista, productori i comedianti, exiliat polític de Rússia i un dels principals referents del panorama Drag King actual.

Entre totis van sortir a la llum temes tan rellevants com el dret a la participació cultural, la interseccionalitat de les lluites, l’art com a eina de transformació social o el valor de sentir-se sostingudi per una comunitat, que podràs veure a la videorelatoria feta per El Invernadero Films.

Gràcies a totis per sumar-vos a la conversa, ens veiem a la propera edició de SoPerifèric!

El passat 5 de juny vam parlar sobre sons migrants i pluralitat mà de Pigeon Attack, La Niña Jacarandá i Capitano Barbaconyo!

SoPerifèric #3: sons migrants i pluralitat

Tercera trobada de relflexió i debat a la terrassa de La Capsa. Amb La Niña Jacarandá, Capitano Barbaconyo i Pigeon Attack. 

PROJECTE

SoPerifèric #2: gènere i creació musical

Segona edició d'aquest cicle de trobades dedicades al debat i la reflexió. Amb Carmen Zapata i Las Pibas Producen.

PROJECTE

SoPerifèric #1: festivals, circuits i grups emergents

La primera edició d'aquest cicle de debats destinats a indagar i descobrir altres maneres de treballar i relacionar-se amb el sector musical. Amb Nando Cruz. 

PROJECTE

SoPerifèric

SoPerifèric és un cicle de trobades pensades per indagar i descobrir altres maneres de relacionar-se amb el sector musical. Un espai dedicat al diàleg i a la reflexió crítica compartida al voltant de les experiències vinculades amb maneres de fer, organitzar o viure (de) la música.

PROJECTE

SoPerifèric: IA i Música

SoPerifèric: IA i Música Anònim (no verificat) dj., 04/05/2023 - 16:09

La música i la tecnologia s'entrellacen de formes fascinants i la Inteligència Artificial és actualment l'estrella entre totes les eines de l'era digital.

SoPerifèric és un cicle de trobades pensades per indagar i descobrir altres maneres de relacionar-se amb el sector musical. Un espai dedicat al diàleg i a la reflexió crítica compartida al voltant de les experiències vinculades amb maneres de fer, organitzar o viure (de) la música.

En aquesta edició volem xerrar plegades sobre l'estrella entre totes les eines de l'era digital: la Inteligència Artificial. Com podem saber si l'última cançó que hem escoltat no ha estat creada per una màquina? Qui controla la IA? Estan els nostres gustos musicals esbiaixats per l'algoritme d'una gran plataforma?

Per a fer-ho ens acompanyaran:

  • Thais Ruiz de Alda
    Thais Ruiz de Alda és la fundadora i Directora Executiva de DigitalFems, una organització sense ànim de lucre que promou la diversitat de gènere en entorns relacionats amb la tecnologia. Des de DigitalFems ha llançat el GenderMusicTech, un projecte de capacitació i una iniciativa de recerca centrada en la Metadada de Gènere en la Música i el seu impacte en la IA.
    També és membre d’Algorights i experta en projectes d'innovació i serveis de consultoria tecnològica per a productes i serveis digitals, amb un enfocament específic en gènere, dades i tecnologia.
     
  • Roser Batlle Roca
    La Roser és enginyera de telecomunicacions per la UPC. I, actualment,  investigadora predoctoral del Grup de Recerca en Tecnologia Musical (MTG) de la Universitat Pompeu Fabra, on s'especialitza en transparència algorítmica de models generatius de música, així com l'estudi de les principals implicacions ètiques d'aquests algoritmes. El projecte es desenvolupa en un marc col·laboratiu i interdisciplinari entre l'MTG, el Joint Research Centre de la Comissió Europea i Sony AI.
     
  • Cris Checa
    Background en enginyeria i disseny estratègic i investigadora en formats digitals aplicats a la indústria de l'entreteniment, amb especialització en música i tendències. Actualment explora els ecosistemes Web3 i les eines d'AI. Com artista desenvolupa el seu projecte artístic "Desert" amb l'Eloi Caballé amb qui, a finals de 2022, van treure el disc “Caos sota el cel”, amb el segell Primavera Labels. Habitualment posen música a bandes sonores i instal·lacions.

Tot moderat per la Mila Rodríguez, llicenciada en Periodisme, especialitzada en creació i llenguatges artístic contemporanis, sobretot en relació a les arts en viu i la creació sonora. A més del seu treball com a comunicadora cultural i responsable de comunicació del Teatre L'Artesà, col·labora amb projectes i companyies com a assessora en pensament crític i processos artístics, així com en activitats que replantegen la relació habitual amb el públic i les seves dinàmiques.

Us esperem a la Terrassa del Bar de La Capsa :-)

Image
SoPerifèric
Actiu
Inactiu
Inactiu

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA