Cerca

Què vols buscar?

Mostrant 1 - 18 de 18 resultats

TFG de l'Elena Grueso - "Gata Cattana: com continuar el seu llegat"

TFG de l'Elena Grueso - "Gata Cattana: com continuar el seu llegat" Anònim (no verificat) dc., 31/01/2024 - 16:53
Image

Com cada any el dispositiu d’acompanyament als treballs finals de grau dona suport a nous pratencs que es troben a l’últim any dels seus estudis en arts en viu. Com ens trobem a La Capsa, ens dirigim als treballs de final de grau en l’especialitat de música. Aquesta edició ja és la cinquena d’aquest dispositiu, que s’emmarca a les línies de suport a la creació dins del Sistema d’Arts en Viu del Prat.

Qui és l'Elena Grueso

Enguany una de les participants és l’Elena Grueso, antiga alumna de L’Escola d’Arts en Viu i usuària de La Capsa, on acudeix com a espectadora i també com a música professional. Els seus estudis se centren a aconseguir un control de la seva veu tant tècnicament com estilísticament (dintre del jazz i la música moderna) així com la formació d’una consciència i esperit crític dins del seu imaginari musical.

Gata Cattana: com continuar el seu llegat

El tema de la seva tesi és un anàlisi estilístic i musical del poemari de la Gata Cattana “La Escala de Mohs”. L’Ana Isabel Garcia Llorente (Gata Cattana) va ser una rapera, poeta feminista i politòloga espanyola. La seva prematura mort als 25 anys no va impedir que ens deixés un llegat de quatre àlbums discogràfics, dos llibres de poemes i un documental homenatge a la seva figura.

Els principals objectius de l’Elena són analitzar l’antologia poètica de la Gata Cattana per inspirar-se en el seu discurs, que empodera a la dona i que anima a la lluita social, sent conscient del valor que aportat dins del feminisme, la poesia i l’escena rap nacional.  És a través d'aquest anàlisi que es vol hohmenatjar-la, ja que gràcies a ella moltes joves com l’Elena l'han pogut tenir com a referent en l'adolescència.

 

Un acompanyament de La Capsa.

Una retrospectiva del 2023 a La Capsa

Una retrospectiva del 2023 a La Capsa Anònim (no verificat) dj., 25/01/2024 - 14:14
Image

De portes endins: l’ecosistema de La Capsa

De portes endins, l’edifici és transitat diàriament per l’alumnat de L’Escola d’Arts en Viu, per les persones usuàries dels bucs d’assaig i l’estudi de so, les residents dels espais de creació i totes aquelles persones que fan del Bar el seu espai de trobada. Totes aquestes comunitats habiten l’espai des del desig formatiu, creatiu, practicant i del gaudi i són les que fan que l’edifici estigui viu.

En xifres, La Capsa acull per les tardes d’entre setmana 150 alumnes de formació de llarga durada i 20 combos de L’Escola d’Arts en Viu. 

Els bucs, per la seva banda, aquest 2023 han superat totes les expectatives i han acollit un 10% més d’usos que l’any anterior: en total, 137 projectes musicals formats per 454 persones han passat per La Capsa generant un volum total de 8.700 usos dels espais d’assaig. D’aquests usuaris, el 13,6% han estat dones i el 86,4% homes. En quant a franges d’edat, el 23,5% són joves, el 71,15% adults i un 5% gent gran.

L’estudi de so també està en ratxa: durant el 2023 ha registrat 577 usos, el doble respecte els registrats el 2022. Per l’estudi han passat 72 persones i d’aquestes, el 23,6% són noies i el 76,4% nois. Per franges d’edat, el 58,3% són joves, el 38,8 adults i el 2,9% gent gran.

Per altra banda, les residències de suport a la creació també formen part de l’ecosistema de La Capsa. Tant la sala, com les aules i bucs de la primera planta són ocupades per artistes i equips tècnics que es troben en procés de formació, creació o investigació. Durant el 2023 s’han acollit 21 projectes en residència dels quals han format part 140 persones.

De portes enfora: programació i processos de treball amb la ciutadania

Al llarg del 2023 La Capsa ha impulsat 140 activitats i 23 processos de treball que han comptat amb una assistència de 54.700 persones. Aquestes accions engloben totes les línies de treball del projecte: l’educació, la mediació, el suport a la creació, les practiques i la programació.

La programació comprèn la programació regular als escenaris de la sala, el bar i la terrassa així com la programació dels escenaris del Fondo d’en Peixo i la Zona Jove Estació a la Festa Major o altres esdeveniments de ciutat com l’Escarxofa & Jazz. En xifres, s’han generat 62 accions de les que hi han participat 47.583 persones.

Les accions d’educació han englobat els cursos de l’oferta formativa, laboratoris amb artistes, el treball amb Antropoloops i l'alumnat de diversos instituts de la ciutat en el marc de Camins Vius, xerrades divulgatives i els concerts de combos de L’Escola d’Arts en Viu. En total, s’han impulsat 37 accions que han comptat amb 2.576 assistents.

Pel que fa a la mediació, destaquen els processos de treball amb la ciutadania com el Paraula de Dones, l’Almeuritme , el #4raons o Radio Hangar així com altres espais de trobada i reflexió com SoPerifèric. Durant el 2023, hem comptabilitzat 21 accions amb la presència de 1.228 persones.

La dimensió de suport a la creació és un actiu important pel projecte. Dins d’aquesta línia de treball s’han desplegat 17 activitats i processos que han aglutinat 1.620 participants. Destaquen les accions del Club Excursionista de l’Escolta (dins de la convo d’/UNZIP), el Cinema i Música, el dispositiu d’acompanyament als TFG i els concerts de projectes musicals de la ciutat.

El desenvolupament de pràctiques culturals enriqueix personalment i articula socialment una comunitat. En el cas de La Capsa, els bucs d’assaig són l’hivernacle per aquest ric sotabosc de practicants. Des del projecte, a més, s’impulsen espais de trobada, acompanyament i experimentació des d’aquesta visió. És el cas del Sopar de Bucs, les Jams i Micros Oberts, el Trainer o els Plats Combinats del Bar. En total, s’han desenvolupat 26 accions amb 1.654 assistències.

Aquestes dades ens fan començar el 2024 amb moltes ganes de continuar veient els espais vius i plens de cares noves i també conegudes. Més música, tallers, projectes consolidats i d'altres que estan per venir i moltes més novetats que podreu anar descobrint al llarg d'aquest any!

 

Abans de definir els propòsits d’any nou, hem volgut fer una mirada enrere al 2023 i recapitular a totes les accions i processos impulsats pel projecte així com a les persones que l’han habitat.

TFG de l'Hector Botija: "Amb sis cordes"

TFG de l'Hector Botija: "Amb sis cordes" Anònim (no verificat) dl., 22/05/2023 - 17:52
Image

El proper dilluns 29 a les 19:00h , tindrà lloc la presentació del TFG de l'Hector Botija, "Amb sis cordes", a l’Auditori del Cèntric Espai Cultural. Aquesta acció forma part del dispositiu d'acompanyament per als estudiants pratencs d'Arts en Viu que realitzen el seu treball final de grau universitari.  El Teatre L’Artesà juntament amb La Capsa i L’Escola d’Arts en Viu  volen acompanyar en aquest moment de transició  a l’alumnat d’estudis superiors d’arts en viu de la ciutat.  El projecte es va posar en marxa al 2020 i des de llavors ja s’han acompanyat a 8 alumnes de diverses disciplines, oferint suport en les diferents fases del treball, en funció de cada especialització: ajut a la conceptualització, cessió d’espais d’assaig, recolzament amb el disseny de la producció tècnica i un acompanyament per poder fer front la seva comunicació. De fet, el projecte és un punt d’inici per continuar treballant, un espai de continuïtat i de comunitat on poder interconnectar-se amb altres agents creatius de la ciutat.

El projecte: “Amb sis cordes”

L’Hèctor ha cursat els seus estudis superiors musicals en l’especialitat de pedagogia de la guitarra clàssica a la Fundació Conservatori del Liceu de Barcelona. “Amb sis cordes” és el concert de final de grau de l’Hèctor Botija on presenta obres de diferents autors com F. Tàrrega, E. Sainz de la Maza, I. Albeniz, A. Piazzolla, entre d’altres. En aquest concert podrem veure com la guitarra, s’ha anat adaptant a diversos estils i formes compositives des del segle XVIII fins als nostres dies.

Qui és l’Hèctor

Comença els seus estudis de guitarra clàssica el 2009, a l'Associació Musical del Prat de Llobregat amb el guitarrista mexicà Juan Ramón Arceo García. El 2012 continua els seus estudis en el Conservatori Trémolo, on rep classes de guitarra clàssica de Bernat Padrosa i classes de teoria musical de la mà del compositor i pianista Jordi Lalanza. L'any 2013 inicia el Grau en Musicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i el finalitza el 2018 amb menció en Musicologia Històrica i en Gestió Musical i Patrimoni. El  2017 estudia a l'Escola Luthier d'Arts Musicals amb el guitarrista Fernando Rodríguez fins que, en 2019, accedeix al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Paral·lelament, treballa com a professor de guitarra en diversos centres musicals de Barcelona.

Programa

Les Adieux. Ferran Sor

Recuerdos de la Alhambra. Francisco Tàrrega

Asturias. Isaac Albeniz

Choro da saudade. Agustín Barrios

Flor granadina y De Cádiz a La Habana. Ángel Barrios

Suite “Platero y yo”, I. Platero V. Paseo

Invierno Porteño. Astor Piazzolla

 

Concert de final de grau, un acompanyament de La Capsa.

TFG d'Hèctor Botija

Concert final de grau de la Fundació Conservatori del Liceu de Barcelona de l'Hèctor Botija, amb l'acompanyament de l'equip de La Capsa.

PROJECTE

TFG d'Ana Cruz

Concert final de grau de la Fundació Conservatori del Liceu de Barcelona de l'Ana Cruz, amb l'acompanyament de l'equip de La Capsa.

PROJECTE

Concert: "Génesis" (Presentació del TFG de l'Elena Grueso)

Concert: "Génesis" (Presentació del TFG de l'Elena Grueso) Anònim (no verificat) dl., 05/12/2022 - 19:40

Génesis és un recull de temes originals que estan basat en el llegat que ens va deixar la Gata Cattana. Aquest llegat va inspirar a moltes joves a lluitar pel feminisme i la justícia social i en concret a l'Elena vol retre un homenatge a la seva figura fent una música que es troba entre el pop, R&B i a vegades al jazz fusió resaltant el paper dels dos pianos que ens transporten als sons de l'àlbum fulfillingness' First Final de l'Steve Wonder. 

 

Intèrprets: 

Mónica Vicente Bateria
Alfredo Giménez Bai
Àngel Gelabert Teclat
Sergi Zaragoza Teclat
Ann Manzano Veu
Ángela Quiralte Veu
Natalia Delgado veu
Elena Grueso Veu

Image
elena grueso
Actiu
Inactiu
Inactiu

TFG d'Anna Sànchez

Concert final de grau de l'Escola Superior d'Estudis Musicals (Taller de Músics) de l'Anna Sànchez, amb l'acompanyament de l'equip de la Capsa.

PROJECTE

TFG d'Airam Dionis

Concert final de grau de Fundació Conservatori del Liceu de l'Airam Dionis, amb l'acompanyament de l'equip de L'Artesà

PROJECTE

Dispositiu d'acompanyament de TFG

Dispositiu d'acompanyament per a estudiants pratencs d'Arts en Viu que realitzen el seu treball final de grau universitari

PROJECTE

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA