Cerca

Què vols buscar?

Mostrant 1 - 20 de 98 resultats

Finalitza la 7a edició del Cinema i Música a La Capsa

Finalitza la 7a edició del Cinema i Música a La Capsa Anònim (no verificat) dl., 25/07/2022 - 13:48
Image

El dimecres 20 de juliol va tenir lloc la última sessió del cicle Cinema i Música d’enguany, que durant quatre nits ens ha permès descobrir a creadors sonors de la ciutat que han acompanyat amb la seva música a pel·lícules del fons del Cinema Amateur del Prat, en les que destaca el testimoni de la ciutat com a protagonista principal i en concret, la seva arquitectura, les festes populars o la quotidianitat de la ciutat als anys 70 i 80. Aquest serà el segon any en què La Capsa col·labora amb l’Arxiu Municipal del Prat per a la programació del cicle.

La primera sessió va comptar amb la col·laboració especial de L’Escola d’Arts en Viu que va replicar el format del Cinema i Música amb una creació musical de l’ensemble de pianos interpretada en directe per acompanyar una peça audiovisual feta pels alumnes de teatre. Així, van donar pas a Carlos Sáez, que acompanyat de la seva guitarra, d’efectes sonors i fins i tot de poesia, va crear la banda sonora de tres curtmetratges d'en Frederic Comas.

La segona sessió la van protagonitzar Ivó Valdivielso, incasable trobador  de nous sons a partir de la tecnologia, confeccionant un set  especial per l’ocasió amb sintetitzadors analògics, caixes de ritmes i sons espectrals que va ser la banda sonora de diverses peces audiovisuals del realitzador Agustí Casas amb guió de Felip Neri.

El Carlos Garcia Reche, compositor i pianista enamorat de les melodies més barroques fins als espais sonors més contemporanis, va posar el so del seu piano, alterat per efectes i sons ultraprocessats, al servei de l’obra audiovisual d’en Pau Giralt en la tercera sessió del cicle.

Per tancar el cicle, la quarta sessió va anar a càrrec de l’Ona (Mariona Juan), dj i productora de música electrònica, va posar el seu imaginari sonor i l’himnòtica dels ritmes més minimalistes al servei de l’obra d’en Jose Luís Montes, director desaparegut prematurament, tota la seva vida professional va estar vinculada al món de la imatge, amb una dedicació especial a la realització de reportatges.

Enguany, alguns dels creadors han tingut l’oportunitat de conèixer els directors de les pel·lícules a les que han posat música i han pogut conversar sobre els diferents materials o els seus processos de creació així com gaudir de la presentació del projecte. Aquest ha estat el cas de l’Ivó, l’Agustí Casas i en Felip Neri així com del Carlos Garcia Reche i en Pau Giralt. Podreu veure aquestes connexions així com el procés de treball dels diferents músics al vídeo que trobareu a continuació. A més, estan disponibles els vídeos de totes les sessions, hi podreu accedir amb els enllaços que trobareu a la notícia.

Fins l’any que ve!

Quatre creadors sonors de la ciutat i quatre autors del cinema amateur del Prat han omplert durant quatre nits la plaça Joan Garcia-Nieto

Cinema i Música 2022

L'Escola d'Arts en Viu, Carlos Sáez, Ivó Valdivielso, Carlos Garcia, Ona. 

PROJECTE

Almeuritme 2022

"Si Tuviera" d'Alondra Bentley

PROJECTE

Dotze músics de la ciutat i Alondra Bentley protagonitzen el nou videoclip del projecte #Almeuritme

Dotze músics de la ciutat i Alondra Bentley protagonitzen el nou videoclip del projecte #Almeuritme Anònim (no verificat) dt., 14/06/2022 - 10:56
Image

El 17 de juny s’ha presentat, en el marc del Dia Mundial de la Música, el videoclip del procés ciutadà de creació musical #Almeuritme, que té com a objectiu promoure que persones diverses de la ciutat s’apleguin al voltant d’un nexe comú i compartit, la música. El projecte està impulsat per La Capsa i L’Escola d’Arts en Viu.

La cançó protagonista d’aquest any ha estat “Si Tuviera” de la cantautora anglo/espanyola Alondra Bentley i la banda ha estat formada per dotze músics de diverses edats de la ciutat, la majoria alumnes de L’Escola d’Arts en Viu i usuaris dels bucs d’assaig de La Capsa. Tots plegats, han compartit diversos assajos, la gravació a l’estudi i el rodatge del videoclip durant els mesos de març, abril i maig.  

L’edició d’enguany, rodada per primer cop íntegrament de nit pels carrers de la ciutat, vol reflexionar sobre com la vida que imaginem queda molts cops bastant lluny de la nostra realitat. Haver de deixar de fer el que de veritat ens agrada i ens omple, per la inèrcia i les obligacions de la rutina diària i no poder dedicar temps a aprendre coses noves i viure un estil de vida tranquil, sostenible i enriquidor.

El videoclip d’aquesta edició ha estat realitzat per la productora audiovisual Elsabeth Produccions i s’ha presentat a La Capsa de manera presencial en una jornada de celebració de la música en comunitat. També, es pot veure a través del canal de Youtube . Esperem que el gaudiu!

El projecte celebra la seva dotzena edició i està impulsat per La Capsa i L’Escola d’Arts en Viu

TFG d'Anna Sànchez

Concert final de grau de l'Escola Superior d'Estudis Musicals (Taller de Músics) de l'Anna Sànchez, amb l'acompanyament de l'equip de la Capsa.

PROJECTE

Comencen les inscripcions al Campus d'Arts en Viu per a joves

Comencen les inscripcions al Campus d'Arts en Viu per a joves Anònim (no verificat) dt., 24/05/2022 - 10:59
Image

El Campus d'Arts en Viu és una activitat de creació interdisciplinar a partir de la dansa, la música i el teatre per a joves d'entre 12 i 17 anys. El Campus compta amb la participació de diferents artistes-creadors amb llenguatges i disciplines diversos, i també compta amb la participació de professorat de música, teatre o dansa de L'Escola. El Campus l'organitzen conjuntament els equipaments de L'Escola d'Arts en Viu, La Capsa i L'Artesà, i per tant les sessions es poden dur a terme als espais d'aquests tres equipaments. Té una durada de 2 setmanes: la primera setmana és la del 27 de juny a l'1 de juliol, i la segona setmana és del 4 al 8 de juliol.

 

Una aventura artística amb el millor acompanyament

La idea en aquestes dues setmanes de casal d'estiu és gaudir juntes, compartint un procés de creació multidisciplinària on cadascuna posa a la disposició del grup les eines artístiques que coneix o li agradaria conèixer més (música, dansa, veu, mitjans digitals, etc.) per crear alguna cosa en comú, però sobretot per gaudir del procés de creació. Les participants podran despertar les seves habilitats artístiques i ser protagonistes de l’ocupació de l’escena de forma col·laborativa. Enguany els artistes convidats al Campus són Manuela Infante, Sònia Gómez, Aurora Bauzà i Pere Jou.

Manuela Infante és directora teatral i dramaturga. Molt interessada en explorar el poder escènic de les forces no humanes, com plantes o objectes quotidians, a les seves obres qüestiona l’antropocentrisme al teatre. A més, l’artista xilena és músic i compositora de bandes sonores i des del 2010 forma part de la banda Bahía Inútil. Com si fossin el seu revers, Aurora Bauza i Pere Jou són dos compositors que treballen amb el cos. L'objecte central de la seva recerca és la veu humana i la seva relació amb el cos i el moviment. Creuen que la música no és tan sols un fenòmen sonors, sinó també físic, visual i móvil i consideren el moviment i l'espai com a agents centrals de les seves composicions. D’altra banda, Sónia Gomez és ballarina, performer i coreógrafa i una de les artistes més innovadores de la dansa contemporània actualment. Des de l’any 2004 treballa en projectes que tenen com a eixos temàtics la construcció identitària, però també el descobriment de certes impostures socials a través de l’art i de les impostures de l’art a través del cos i la performance.

 

Com i quan inscriure's

No cal tenir coneixements previs d'aquestes disciplines per a participar-hi. L'horari de dilluns a divendres és de 10 a 13h i el preu s'aplica amb un sistema de tarifació social. Per a inscriure's cal dirigir-se directament a l'edifici de Torre Balcells, seu principal de L'Escola d'Arts en Viu. També hi ha l'opció de fer una preinscripció prèvia online a través d'aquest enllaç a la web de L'Escola i un cop rebuda, des de L'Escola es posaran en contacte amb la persona interessada per tancar el procés d'inscripció.

L'horari d'atenció al públic al C.C.Torre Balcells és de 16 a 21h, i el telèfon de contacte és el 934794505. També podeu enviar un email a lescoladartsenviu@elprat.cat

 

 

L'Escola d'Arts en Viu, L'Artesà i La Capsa ofereixen conjuntament aquesta activitat artística d'estiu per a joves

TFG d'Airam Dionis

Concert final de grau de Fundació Conservatori del Liceu de l'Airam Dionis, amb l'acompanyament de l'equip de L'Artesà

PROJECTE

Concert: “Aesthetic Antropology” (presentació del TFG de l’Anna Sànchez)

Concert: “Aesthetic Antropology” (presentació del TFG de l’Anna Sànchez) Anònim (no verificat) dj., 19/05/2022 - 16:54

L’Anna Sànchez, estudiant d’últim curs de cant Modern i Jazz a l’Escola Superior d’Estudis Musicals (ESEM), oferirà el seu concert de final de grau en el marc del dispositiu d’acompanyament per a estudiants pratencs d’Arts en Viu que realitzen el seu TFG. Aquest tipus de concert té com a objectiu avaluar les capacitats que l’alumne ha adquirit durant els anys d’estudis per poder començar la seva nova etapa ja com a músic professional.

El projecte d'"Aesthetic Anthropology" sorgeix de la necessitat de parlar sobre els trastorns mentals a través de composicions pròpies. La salut mental és un tema que ens toca a tots, però del qual poc se'n parla. L'Anna ha dit que ja n'hi ha prou! En aquest concert es parlarà de trastorns com la depressió, l'ansietat i el TDAH i d'altres factors tòxics en l'àmbit psicològic com pot ser la dependència emocional, la baixa autoestima i el maltractament (tant físic com psicològic). Serà un festival d'emocions!

Image
Actiu
Inactiu
Inactiu

El Descompositor

Club d’escolta i descoberta de músiques de forma compartida

PROJECTE

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA