Cerca

Què vols buscar?

Mostrant 1 - 20 de 130 resultats

La gran ruta indisciplinada de les Arts en Viu

La gran ruta indisciplinada de les Arts en Viu Anònim (no verificat) dl., 27/11/2023 - 15:33
Image

Un any més, Indisciplinats ha arrelat al Prat com les males herbes, omplint el territori de propostes artístiques que connecten i repensen els contextos i posant en escena els diferents projectes que impulsen els programes d’Arts Visuals i d’Arts en Viu de la ciutat.

Així, la programació del festival, que enguany s’ha celebrat del 15 al 19 de novembre, ha posat el focus en obrir imaginaris des de la contemporaneïtat i la celebració de l’art com a motor de transgressió, pregunta i joc. Les arts en viu han permès veure teatre relacional, pop surrealista, circ ple de poètica, performance queer, música tradicional feminista, un rodatge a l’aire lliure... L’assistència d’aquesta edició ha suposat més de 500 entrades per a les propostes d’Arts en Viu que van tenir lloc a La Capsa i el Teatre L’Artesà, a les quals s’afegeixen totes les comunitats i ciutadania interessada a les mostres gratuïtes dels processos de la convocatòria Unzip/ d’artistes com el col·lectiu Las Calatrava, Marién Moreno, Auri Alós, Col·lectiu del Mig, el Club Excursionista de l’Escolta o Elia Bagó, Borja Casanovas, Maria Roy i Sara Torres.

El públic, però, no estava sol. Entre proposta i proposta, l’equip d’amfitriones – la Conxita Herrero, el Guillem Gefaell i  el Cris Marco - ha estat l’encarregat de guiar i acompanyar la gran ruta indisciplinada, fent dels trànsits entre propostes espais de trobada i xerraeta a ritme de brilli-brilli.

 

L’Artesà: de contemplació i participació amb les fronteres més indefinides

La primera proposta d’Arts en Viu d’aquest Indisciplinats va ser La Scelta (L’elecció) de Roger Bernat, una acció escènica que ja va sentar les bases de que, en Indisciplinats, les fronteres de la escena són ben difoses. Roger Bernat és un dels referents del teatre relacional a Catalunya, una aproximació a les arts vives basada en la presentació de dispositiu escènics participatius. El Teatre L’Artesà va acollir la pre-estrena a Espanya d’aquesta nova creació que reflexiona sobre com es va la cultura. Els i les assistents van esdevenir programadors en un joc de realitat i ficción al procés de votació per a un espectacle que formarà part de la propera edició del festival. Spoiler: l’artista seleccionada en la votació final va ser Cris Blanco...

El dia més ple de programació escènica, però, va ser divendres amb un programa doble a L’Artesà: “Materia” d’Andrea Salustri i “One night at the Golden bar” d’Alberto Cortés. Amb l’espectacle de Salustri la Sala Gran es va sumir en un estat contemplatiu per a una proposta entre el teatre d'objectes, el circ contemporani i la instal·lació artística que es va poder programar amb la col·laboració de l’IF Barcelona. I tot just després, un altre tipus de contemplació ens va submergir en en l'ambient nocturn dels bars i de les relacions afectives on l’Alberto Cortés ens va parlar a la Sala Petita sobre identitat de gènere i les moltes cares que adopta l'amor. Una proposta en col·laboració directa amb La Capsa va posar el punt i final al programa doble de divendres a L’Artesà, amb una sessió amb LEIRE DJ, que va omplir de vida i festa el vestíbul del teatre també amb una barra especial i nocturna del Cafè L’Artesà.

Van ser dies també de propostes que omplien els diferents espais del teatre, activant processos que barregen l’art i la educació com Proyecto Pregunta del col·lectiu MilM2 amb l’Institut Pepa Colomer o diverses trobades i intercanvis amb l’Escola d’Arts en Viu, com va ser les sessions especials del Grup de Dansa Adults amb l’artista Luciana Acuña. Aquesta artista argentina de Grupo Krapp es trobava formant part d’Indisiciplinats amb Alejo Moguillansky d’El Pampero Cine per a l’Acció #1 de l’Aula de Creació de L’Artesà, la qual va acabar amb el que va acabar sent tot un esdeveniment a la ciutat: la performance “Efectos Especiales”. Amb ella, els carrers al voltant del teatre es van transformar en un gran plató de cinema, per enregistrar en directe un gran travelling en tres tomes que després s’emetien a la pantalla gegant del vestíbul de L’Artesà.

 

La Capsa: un collage sonor ple de contrastos i emoció

Julián Mayorga, una de les personalitats més enigmàtiques de la cançó a Colòmbia, va posar el fil a l'agulla de la indisciplina. El Bar de La Capsa es va omplir de la seva poesia surrealista i màgica, que, acompanyada de les mimoses que tothom que es va apropar va poder tastar, la nit d'un dijous qualsevol es va convertir en un oasis de celebració i caliu. 

La nit del dissabte, gairebé 300 persones van fer cap a La Capsa per a presenciar la cúspide del contrast: Marala, trio que conformen la Selma Bruna, la Clara Fiol i la Sandra Monfort, van presentar "Jota de morir". En aquest últim àlbum que orbita al voltant de la mort a la música tradicional a través d'una perspectiva empoderadora i punyent, les artistes entonen càntics a la mort, s'inventen testaments  i ballen Tik Toks. Per si el contrast encara no és evident, la nit va seguir de la mà d'Oro Jondo DJ Set, frenetisme en estat pur. Els seus sets (si és que es poden descriure amb paraules), beuen d'allò eclèctic, deixant surar vells clàssics de reggaeton entre ritmes bakalas, tota travessat pel hard techno. Una experiència immersive en què l'esterdard d'Indisciplinats va esdevenir, literalment, un limbo.

Els bombos a negres no van acabar el dissabte, perquè el diumenge al matí va tenir lloc l'última excursió del Club Excursionista de l'Escolta, projecte seleccionat a la convocatòria /UNZIP 2023, a la modalitat "Música i Territori". Projecte que ha realitzat excursions centrades en diferents vessants i figures del panorama musical del Baix Llobregat. Aquesta última sortida es va fer sota el títol de "La Rave Crepuscular", un recorregut físic i mental per la història dels ritmes electrònics i el seu vincle amb l'escena baixllobregatina.

Amb l'altaveu encara a l'espatlla, l'excursió va finalitzar al Bar de La Capsa (el cercle perfecte). Allà esperava Sofia, que va posar el punt final a aquesta edició del festival amb els seus ritmes electrònics, lletres innocents i sarcàstiques que van embaucar a totes les 150 persones que van arribar a la meta del viatge indisciplinat.

 

Una sinèrgia de molts agents

Indisciplinats posa en joc i sinèrgia als diferents equipaments que impulsen el programa d’Arts Visuals de la ciutat (els Centres Cívics Jardins de la Pau, Sant Jordi-Ribera Baixa i Palmira Domènech), l'Escola d'Arts Visuals del Prat i el Centre d'Art Torre Muntadas; així com espais que promouen les arts vives com són el Teatre L'Artesà i La Capsa]. 

Del 15 al 19 de novembre va tenir lloc una nova edició del Festival Indisciplinats i, a més de les presentacions dels projectes de la convocatòria /UNZIP, els equipaments d’arts en viu van oferir una rica programació

L'INS Salvador Dalí visita La Capsa!

L'INS Salvador Dalí visita La Capsa! Anònim (no verificat) dc., 18/10/2023 - 11:27
Image

El passat 6 d’octubre La Capsa va acollir la visita de l'alumnat de l’assignatura optativa ‘Música en Viu’ que es cursa a 2n de l'ESO a l’Institut Salvador Dalí. 

Per una banda, van poder conèixer la tasca que es realitza al centre cultural a través dels diferents projectes que s'hi desenvolupen així com la seva programació. L'alumnat va recórrer tot el centre: des de les oficines des d’on treballa l’equip tècnic, passant per les aules de L’Escola d’Arts en Viu, l’estudi de so, els bucs d’assaig, per a acabar a la sala de concerts!

Allà les va rebre l'artista pratenca Poncelam i tot el seu equip, que es trobava preparant la presentació del seu nou disc que tindria lloc  l'endemà a la mateixa sala. Des de La Capsa vam creure que era una oportunitat única poder apropar l'alumnat de l'institut veí a l'experiència musical a través del relat en primera persona d'aquesta nova generació d'artistes de la ciutat. 

Així, les alumnes havien preparat un seguit de preguntes que la cantant i el seu productor, el T-Cun, van respondre per tal d’acostar-los la realitat de la creació musical. Després d’això, les alumnes van tenir l’oportunitat de veure l’assaig del concert i gaudir de la música de la creadora local així com de l'actuació del seu cos de ball, també jove i pratenc!  

 

Els alumnes de 2n de l'ESO van poder conèixer de prop el projecte cultural i tot el que s'hi cou al dia a dia del centre.

Almeuritme 2023

"Bonito Es" de Los Sencillos

PROJECTE

Després de l’estiu, trenca la rutina amb bons propòsits, inscriu-te a la nova oferta formativa dels centres culturals

Després de l’estiu, trenca la rutina amb bons propòsits, inscriu-te a la nova oferta formativa dels centres culturals Anònim (no verificat) dl., 04/09/2023 - 17:27
Image

Des del Servei de Cultura t’oferim aquest conjunt de cursos i tallers de temàtiques diverses i per a totes les edats.

Un ampli ventall de propostes artístiques i de coneixement, on podràs aprendre, crear i practicar cultura amb persones amb els teus mateixos interessos.

Posa a prova el teu cos amb nous estils de ball i tècniques del circ. de tecnologia i de gastronomia per a petits i grans. Crea i experimenta amb diferents disciplines artístiques: la fotografia, la música i les arts tèxtils i plàstiques. Amplia el teu univers literari, atreveix-te amb  la ciència, i descobreix eines digitals que millorin el teu dia a dia i afavoreixin la creativitat. Millora les teves habilitats a la cuina i viu  d’una forma més saludable i sostenible.

Espais de creació, aprenentatge, debat i reflexió, als centres culturals, al costat de casa!

Inscripcions

Les inscripcions es podran fer a partir del dimarts12 de setembre, a les 16.30 h  de manera telemàtica al web online.elprat.cat o de manera presencial als centres culturals:  Centre Cívic Jardins de la PauCentre Cívic Palmira DomènechCentre Cívic Sant Jordi - Ribera BaixaL'Escola d'Arts en ViuLa CapsaCèntric Espai Cultural i Escola d'arts del Prat.

Trobaràs tota la informació al web elprat.cat/cultura i dels diferents equipaments. 

Al Prat, la cultura al teu abast! 

Cursos i tallers de temàtiques diverses i per a totes les edats

"SELFI", l'autorretrat d'onze adolescents, tanca el campus d'estiu

"SELFI", l'autorretrat d'onze adolescents, tanca el campus d'estiu Anònim (no verificat) dc., 12/07/2023 - 15:13
Image

Què significa ser adolescent en la societat de l'espectacle? Què sabem les persones adultes d'ells? Què passa quan arriben a l'institut? Com es perceben ell@s mateix@s? Totes aquestes preguntes (i algunes més) es va fer l'alumnat d'una nova edició del Campus d'estiu de L'Escola d'Arts en Viu, una proposta en col·laboració amb La Capsa] i el Teatre L’Artesà. Durant dues setmanes van estar acompanyades pels artistes Juan Ayala i Miguel Oyarzun per activar el taller “SELFI” i la tarda del dijous 6 de juliol van presentar la seva creació final a la Sala Petita del Teatre L’Artesà.

El tema central era, sens dubte, els adolescents i les noves tecnologies. Un autoretrat ficcionat amb onze joves del Prat del Llobregat. Això va ser “SELFI”. Testimonis reals, accions ficcionades, i un fragment de vida que ens va convidar a un diàleg amb els nostres adolescents a dalt de l’escenari a través d’un retrat comú  sobre el seu moment vital en forma d’espectacle audiovisual.

Així acaba, doncs, una nova edició del Campus d’Arts en viu, un espai de creació interdisciplinària (música, teatre i dansa) per a joves d’entre 12 i 17 anys que compta amb la participació d’un col·lectiu d’artistes professionals i del professorat de música, teatre i dansa de L’Escola d’Arts en Viu i s’organitza conjuntament des de L’Escola d’Arts en Viu, La Capsa i L’Artesà.

Imatge eliminada.

L'alumnat d'aquest campus de creació multidisciplinària van mostrar el treball desenvolupat amb Juan Ayala i Miguel Oyarzun

TFG d'Ana Cruz

Concert final de grau de la Fundació Conservatori del Liceu de Barcelona de l'Ana Cruz, amb l'acompanyament de l'equip de La Capsa.

PROJECTE

#4Raons 2022

El 22 d’octubre del 2022 es va celebrar una nova edició  del #4raons, el cicle que prova de modificar les relacions amb els artistes. L'objectiu d’aquest projecte és múltiple:  col·laborar a fons amb un artista de fora del Prat per tal que s'empelti de l'esperit de la ciutat a través d'algun col·lectiu local així com enfortir el teixit cultural i social del Prat a través de la música. Ser un espai de trobada on conèixer-nos, reconèixer-nos i celebrar-nos.

PROJECTE

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA