Cerca

Què vols buscar?

Mostrant 1 - 20 de 45 resultats

Descobreix les novetats de #Almeuritme 2024

Descobreix les novetats de #Almeuritme 2024 Anònim (no verificat) dt., 04/06/2024 - 17:49
Image
almeuritme2024

Un any més, amb motiu del Dia Mundial de la Música, La Capsa i L'Escola d'Arts Viu, presentarà el pròxim 20 de juny una nova peça audiovisual del procés ciutadà de creació musical #Almeuritme, que té com a objectiu promoure que persones diverses de la ciutat s'apleguin al voltant d'un nexe comú i compartit, la música, a partir de la interpretació d'una cançó.

La música és un bé accessible, que uneix persones i és capaç de crear sinergies i vincles molt potents. D'aquí sorgeix el projecte #almeuritme, de la unió entre diferents músics de la ciutat sota una afinitat compartida: la música.

L'almeuritme ha comptat al llarg dels anys amb una llarga llista de músics emblemàtics del panorama independent nacional amb qui hem pogut compartir aquest procés, com per exemple Alondra Bentley (Si tuviera), Els Pets (Bon dia), Sidonie (Estáis aquí) o Miqui Puig (Bonito Es).

Assajos i enregistrament

En aquesta catorzena edició els divuit músics participants han compartit tres jornades d'assajos amb Enric Montefusco cantant i compositor del grup Standstill per treballar la seva cançó més emblemàtica, Adelante Bonaparte.
 
L'enregistrament de la versió ha tingut lloc a l'Estudi de La Capsa el passat mes d'abril i durant cinc dies de maig es va rodar en diversos indrets de la ciutat un videoclip a càrrec del realitzador pratenc Xavi Esteban, que ja fou responsable de les cinc magnífiques primeres edicions del projecte. El rodatge ha comptat amb el suport de la Film Office, el programa municipal que promociona el municipi com a plató audiovisual i fa costat al talent local en aquest àmbit.
 

Un petit tast d'aquesta edició

La cançó d'aquesta edició transmet l'empenta que a vegades, pel que sigui, no acabem de trobar dins nostre. Llavors apareix una veu, una frase, una imatge, que t'hi connecta i, no saps ben bé com, et veus presa d'una energia que t'impulsa cap endavant i cap amunt. És un dels superpoders de la música i de l'art en general.

Potser aquests dies us trobeu unes xarranques per la ciutat... si les salteu heu d'estar preparats per viatjar a un altra dimensió i encomanar-vos d'aquests superpoders, experimentar aquesta energia i relacionar-la directament amb la força dels elements de la natura, amb la importància de la nostra connexió amb les forces més primordials i reivindicar el joc i la imaginació com les portes d'entrada per arribar-hi, així com de la fugida constant de les zones de confort, per continuar endavant malgrat els dubtes i la por.

Aquestes meravelloses xerranques son obra de l'artista pratenca Júlia Barba (art_juliabarba) que també ha fet altres elements artístics que podreu trobar pel videoclip! Sense desvel·lar molt més, us convidem a veure l'estrena de l'Almeuritme 2024 el pròxim dijous 20 de juny a les 20h a La Capsa.

Torna l'esperat #Almeuritme, projecte impulsat per La Capsa i L'Escola d'Arts en Viu!

TFG de l'Elena Grueso - "Gata Cattana: com continuar el seu llegat"

TFG de l'Elena Grueso - "Gata Cattana: com continuar el seu llegat" Anònim (no verificat) dj., 02/05/2024 - 10:15
Image

Com cada any el dispositiu d’acompanyament als treballs finals de grau dona suport a nous pratencs que es troben a l’últim any dels seus estudis en arts en viu. Com ens trobem a La Capsa, ens dirigim als treballs de final de grau en l’especialitat de música. Aquesta edició ja és la cinquena d’aquest dispositiu, que s’emmarca a les línies de suport a la creació dins del Sistema d’Arts en Viu del Prat.

Qui és l'Elena Grueso

Enguany una de les participants és l’Elena Grueso, antiga alumna de L’Escola d’Arts en Viu i usuària de La Capsa, on acudeix com a espectadora i també com a música professional. Els seus estudis se centren a aconseguir un control de la seva veu tant tècnicament com estilísticament (dintre del jazz i la música moderna) així com la formació d’una consciència i esperit crític dins del seu imaginari musical.

Gata Cattana: com continuar el seu llegat

El tema de la seva tesi és un anàlisi estilístic i musical del poemari de la Gata Cattana “La Escala de Mohs”. L’Ana Isabel Garcia Llorente (Gata Cattana) va ser una rapera, poeta feminista i politòloga espanyola. La seva prematura mort als 25 anys no va impedir que ens deixés un llegat de quatre àlbums discogràfics, dos llibres de poemes i un documental homenatge a la seva figura.

Els principals objectius de l’Elena són analitzar l’antologia poètica de la Gata Cattana per inspirar-se en el seu discurs, que empodera a la dona i que anima a la lluita social, sent conscient del valor que aportat dins del feminisme, la poesia i l’escena rap nacional.  És a través d'aquest anàlisi que es vol hohmenatjar-la, ja que gràcies a ella moltes joves com l’Elena l'han pogut tenir com a referent en l'adolescència.

 

Un acompanyament de La Capsa.

Oberta la Convocatòria de projectes artístics /Unzip 2024

Oberta la Convocatòria de projectes artístics /Unzip 2024 Anònim (no verificat) dj., 22/02/2024 - 14:11
Image

S’obre la Convocatòria de projectes artístics /Unzip 24 per donar suport al teixit creatiu i a la realització de processos de creació amb desig de transformar i reflexionar sobre el territori i les seves comunitats, tot posant-los en valor.

Aquesta edició 2024 s’inscriu en el marc de la biennal d’art contemporani Manifesta 15, que es desplega de setembre a novembre en dotze municipis metropolitans, entre ells el Prat de Llobregat i que abordarà diferents temàtiques relacionades amb les urgències socioecològiques i reptes de futur de la nostra societat. La temàtica del Llobregat és “Equilibrar el conflicte” i es proposa abordar el dilema entre la sostenibilitat mediambiental i el creixement econòmic.

A través d'aquesta plataforma, la convocatòria es planteja no només com un reflector de les realitats locals i regionals sinó també com un laboratori de creació i innovació on es poden desenvolupar noves formes de comprensió i acció que posin de relleu conflictes i explorin temàtiques relacionades, com els drets naturals i animals, la petjada ecològica, l’impacte del turisme, l’urbanisme o la justícia social.

Sis modalitats adreçades a diferents perfils d’artistes i agents culturals

Hi ha sis modalitats diferents impulsades pels centres culturals de la ciutat:

  • Fotografia i societat al Centre Cívic Jardins de la Pau
    Projectes d'intervenció artística comunitària que incorporin l'ús de la imatge i la fotografia com a element fonamental dins un procés de treball.
  • Art al barri al Centre Cívic Sant Jordi- Ribera Baixa
    Projectes d'intervenció artística comunitària que treballin els conceptes de territori, identitat i comunitat de manera situada al context del centre cívic. Aquest any el vessant comunitari es pot treballar o bé amb el projecte 'Fem Tribu' de dinamització de famílies del territori o bé amb la comunitat 'Fet a mà', formada per les practicants i aprenents de tècniques manuals i artesania.
  • Audiovisual comunitari al Centre Cívic Palmira Domènech
    Projectes d'intervenció artística comunitària que treballin els conceptes de barri, identitat i comunitat a través dels llenguatges i les eines audiovisuals des de la co-creació.
  • Música i territori a La Capsa
    Projectes de música i/o creació sonora comunitaris en relació amb el territori i els seus col·lectius que apropin la pràctica musical i sonora a espais de  participació, creació i transformació social. 
  • Art i educació a l'Escola d'Arts Visuals
    Projectes que posin el focus en processos d'aprenentatge col·lectius fora de l'àmbit de l'educació formal a partir de la recerca i metodologies artístiques, tot considerant-los una forma de co-creació i producció cultural en si mateixos. Propostes que obrin espais de relació, reflexió i transferència de sabers amb un abordatge crític i transformador.
  • Exposició al Centre d'Art Torre Muntadas
    Idees inicials i avantprojectes d'exposició a la Sala d'Art Josep Bages, per a persones interessades en la pràctica artística i agents culturals del Prat (artistes, comissaris/es, professionals de la mediació o l'educació, persones relacionades amb iniciatives socials, etc.) Proposta artística que sigui una part d'un projecte o treball a desenvolupar, una primera iniciativa o esbós.
    Aquesta modalitat s’adreça exclusivament a artistes i agents culturals locals i es vincula al laboratori artístic Laika.

Equilibrant el conflicte

L’artista i dissenyadora Vero Santana  ha estat l’encarregada de realitzar la gràfica de la convocatòria. El seu plantejament ha pres com a punt de partida l’eix temàtic del node Llobregat en la Manifesta 15 “equilibrant el conflicte”. Proposa jugar amb contrastos i dualitats on els oposats s’entenen part d’un mateix conjunt.

A partir d’aquesta idea senzilla en la que els oposats pertanyen a una mateixa categoria, l’artista convida a reflexionar sobre la interdependència i la complementarietat dels oposats, tot qüestionant la naturalesa mateixa de les divisions conceptuals. Utilitza la figura de la cèl·lula i com el seu funcionament treballa com un sistema integrat on la coexistència dels contraris son essencials per entendre la seva dinàmica al complet. El contrast mutu revela una riquesa i complexitat més profundes en la realitat.

Sessions de presentació i formació

Oberta fins al 3 d’abril, la convocatòria s’adreça a creadors i creadores, agents culturals, educatius i socials de la ciutat i de tot el territori català, i a qualsevol persona, col·lectiu i entitat amb ganes d’activar idees i projectes a través de propostes i metodologies artístiques.

La convocatòria obre enguany diferents espais de consulta i formació al Centre d’Art Torre Muntadas que permetran, per una banda, conèixer més a fons la convocatòria i resoldre dubtes de les diferents modalitats i, per altra, facilitar eines i recursos específics per a artistes i creadors/es que s’hi vulguin presentar.

  • Presentació i taller de la Convocatòria de projectes artístics /Unzip 24. Es parlarà del marc general de la convocatòria i s’explicaran les diferents modalitats, formes de presentació i plantejaments amb exemples de projectes d’altres edicions. També es facilitarà una guia de construcció de dossier i es faran exercicis pràctics per formalitzar idees.
  • Fiscalitat per a artistes (el pressupost). S'oferiran nocions bàsiques i consells pràctics per enfocar una de les principals eines de planificació de projectes com és el pressupost. Es revisaran i aclariran dubtes i consultes específiques de les persones participants.
  • Presentació de ‘Laika Laboratori de creació’.  Vinculat a la modalitat ‘Exposició’. Aquesta modalitat té la particularitat que els processos de presentació, debat i selecció de projectes són part integral d'un laboratori de creació i formació amb altres, amb una duració de sis sessions intensives de treball.

Totes les activitats son gratuïtes però cal inscripció prèvia a través de l'adreça de correu unzip@elprat.cat o al telèfon 934 78 22 37 

 

 

Projectes emmarcats dins de la Manifesta 15 Barcelona metropolitana

TFG de l'Elena Grueso - "Gata Cattana: com continuar el seu llegat"

TFG de l'Elena Grueso - "Gata Cattana: com continuar el seu llegat" Anònim (no verificat) dc., 31/01/2024 - 16:53
Image

Com cada any el dispositiu d’acompanyament als treballs finals de grau dona suport a nous pratencs que es troben a l’últim any dels seus estudis en arts en viu. Com ens trobem a La Capsa, ens dirigim als treballs de final de grau en l’especialitat de música. Aquesta edició ja és la cinquena d’aquest dispositiu, que s’emmarca a les línies de suport a la creació dins del Sistema d’Arts en Viu del Prat.

Qui és l'Elena Grueso

Enguany una de les participants és l’Elena Grueso, antiga alumna de L’Escola d’Arts en Viu i usuària de La Capsa, on acudeix com a espectadora i també com a música professional. Els seus estudis se centren a aconseguir un control de la seva veu tant tècnicament com estilísticament (dintre del jazz i la música moderna) així com la formació d’una consciència i esperit crític dins del seu imaginari musical.

Gata Cattana: com continuar el seu llegat

El tema de la seva tesi és un anàlisi estilístic i musical del poemari de la Gata Cattana “La Escala de Mohs”. L’Ana Isabel Garcia Llorente (Gata Cattana) va ser una rapera, poeta feminista i politòloga espanyola. La seva prematura mort als 25 anys no va impedir que ens deixés un llegat de quatre àlbums discogràfics, dos llibres de poemes i un documental homenatge a la seva figura.

Els principals objectius de l’Elena són analitzar l’antologia poètica de la Gata Cattana per inspirar-se en el seu discurs, que empodera a la dona i que anima a la lluita social, sent conscient del valor que aportat dins del feminisme, la poesia i l’escena rap nacional.  És a través d'aquest anàlisi que es vol hohmenatjar-la, ja que gràcies a ella moltes joves com l’Elena l'han pogut tenir com a referent en l'adolescència.

 

Un acompanyament de La Capsa.

Club Excursionista de l'Escolta

Projecte guanyador de l'edició 2023. Convocatòria /UNZIP, modalitat "Música i Territori"

PROJECTE

Eres Basura

Projecte guanyador de l'edició 2022. Convocatòria /UNZIP, modalitat "Música i Territori"

PROJECTE

TFG d'Anna Sànchez

Concert final de grau de l'Escola Superior d'Estudis Musicals (Taller de Músics) de l'Anna Sànchez, amb l'acompanyament de l'equip de la Capsa.

PROJECTE

Convocatòria /UNZIP: Música i Territori

Beca de suport a la creació impulsada per La Capsa i inclosa dins de la convocatòria /UNZIP

PROJECTE

Dispositiu d'acompanyament de TFG

Dispositiu d'acompanyament per a estudiants pratencs d'Arts en Viu que realitzen el seu treball final de grau universitari

PROJECTE

Paraula de Dones

Projecte que pretén posar en valor la creació i expressió a la ciutat des d’una perspectiva de gènere.

PROJECTE

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA