Des de 2011, El dia de la música al Prat és sinònim d’ #almeuritme. Uns clips audiovisuals que busquen desplaçar la mirada entorn del dia de la música.

Des que va començar la celebració del dia Internacional de la Música, als inicis de la dècada dels 80, aquesta festa sempre ha afavorit els músics practicants, és a dir, a totes aquelles persones que habitualment fan música.

Des de La Capsa volíem celebrar també aquesta festa però posant l’accent en altres aspectes del fet musical i sonor anant més enllà de la programació de concerts.

Durant els anys 2011 i 2012 vam desplaçar la mirada cap a les persones que no fan música o diuen no saber-ne i construir, des de les seves aportacions, una peça musical que recollís el so de la ciutat a partir de la construcció d’una peça feta de sons.

El 2013 i 2014 hem volgut girar la mirada cap als nombrosos músics de la ciutat i provar de fer un tema de forma conjunta i vinculat al territori del Prat entre molts. Una cançó deslocalitzada i distribuïda que desplaci els músics dels seus repertoris, estils i projectes i els imbrinqui en un tema comú i compartit que es desenvolupa en diferents espais de la nostra ciutat. Un dels referents per portar a terme aquest nou gir va ser el projecte Playing For Change.

En l’edició de 2015 vam comptar amb la implicació de nombrosos músics de la ciutat; recuperant i potenciant la presència i el so de la ciutat al videoclip, contextualitzant i localitzant la proposta. A més, Fernando Alfaro, líder de Chucho, va participar també en el projecte.

Al 2016 La Capsa, l’Escola Municipal de Música del Prat i el col·lectiu audiovisual Tots Sants van treballar intensament per presentar Alegria, una versió del tema dels Antònia Font interpretat per prop d’un centenar de músics de la ciutat.

L’any 2017 La Capsa, l’Escola Municipal de Música del Prat i el col·lectiu Tots Sants tornen a treballar plegats en un nou vídeo que, un any més, busca relacionar la nostra ciutat amb la música.

El 2018  es va incorporar la novetat de convidar “Sidonie” a participar al costat dels músics de la ciutat en el procés de creació de la versió de la seva cançó Estáis Aquí. Els assajos compartits entre la banda i els músics van durar sis setmanes i van atorgar el caràcter final a la cançó.

Pel 2019, renovem la fórmula de creació col·lectiva entre el grup convidat (Los Ganglios)  i els músics de la ciutat, fent un pas més enllà i composant la primera cançó original del projecte: Aeropuerto del Prat.