Cerca

Què vols buscar?

Mostrant 1 - 20 de 77 resultats

Cinema i Música 2024

Ana Cruz i Sergio Rojas, Hector Botija i Carlos García Reche, Missing Textures.

PROJECTE

Descobreix l'estiu a la terrassa de La Capsa

Descobreix l'estiu a la terrassa de La Capsa Anònim (no verificat) dv., 28/06/2024 - 17:59
Image
Puja la temperatura, els dies són llargs, tenim el cap a les vacances i arriba l'hora de traslladar-nos a l'exterior. Però no ho farem sols, sinó que la música ens continuarà acompanyant en els pròxims vespres i nits que tindran lloc a l'escenari estiuenc de La Capsa. Cinema i música, concerts amb talent local i sessions de NoDjs que ens faran vibrar... tot això i més us ho expliquem a continuació!

NoDJSessions

No només els DJs saben fer una bona selecció musical, i per a saber-ho només cal venir un vespre a veure les NoDjs! Pratenques i pratencs es posen davant els faders per a compartir-nos els seus gustos musicals d'allò més variats. No importa la tècnica ni l'estil, sinó les ganes d'escoltar música plegades: el pla perfecte per a una nit d'estiu.
Aquest any vam inaugurar les sessions amb DJ Bicha que va posar bons temes com la boa moderna del baixllo que és. Les DJs Perra Neón venen en representació el futurisme lèsbic de la Generació Z amb urbana, tecno, pop i indie. Júlia&Teo fusionaran les músiques que els fan feliços, des de l'hyperpop fins al new wave, tot un viatge sensorial! I ja al setembre, ens acompanyaran Funky Flavor DJ Set, que ens prepararan un viatge sideral d'experiències que han acompanyat a aquest col·lectiu de músics.

#Demo

El cicle de músiques #Demo ens apropa concerts de petit format protagonitzats pel millor talent de la ciutat. Començarem amb Banana Strong, amb temes propis de rock clàssic fins als més clàssics del rock perquè tothom pugui cantar. Seguirem amb Sergio y Lola i el seu viatge introspectiu a l'art flamenc amb fandangos, alegries, tangos, tientos i més. I acabarem amb Los Eléctricos, que des del 1997 passegen la seva àmplia col·lecció de temes propis de rock anglosaxó de guitarres en castellà.

Cinema i Música

No només hi ha música a La Capsa, a l'estiu el setè art ens visita en el seu format més fresc en el Cinema i Música. Enguany, aquest petit cicle s'enfoca en el treball de les pioneres del cinema i vol donar visibilitat als primers treballs de la història del cinema dirigit per dones. Pel·lícules fetes sota la mirada de la dona de principis del segle XX que trenquen amb l'hegemonia de la mirada masculina present en el cinema mut. En aquestes sessions podrem veure a l'Ana Cruz i el cinema de Dorothy DavenportHector Botija i els curts d'Alice Guy-Blanché i Missing Textures i el cinema de Lois Weber.

Us hi esperem!

NoDJSessions, concerts de talent local i cinema amb banda sonora en directe!

Un repàs pel #4raons de tardor: fusió de ritmes i disciplines artístiques d'allò més inusuals

Un repàs pel #4raons de tardor: fusió de ritmes i disciplines artístiques d'allò més inusuals Anònim (no verificat) dt., 07/05/2024 - 18:36
Image

El #4Raons és un experiment en constant evolució que porta anys acompanyant-nos. Des dels inicis al Cèntric (durant l’exili de la Capsa) passant per les edicions semestrals dels últims anys el projecte ha canviat molt de cara però no d’objectiu: subvertir les relacions entre propostes musicals, públic i territori. El que normalment anomenem concert, en el qual pagues l’entrada, escoltes i veus l’espectacle i marxes cap a casa (o a on vulguis) és el que no hi trobareu aquí. Potser resulta una mica confós d’explicar així que aquí va un cas pràctic:

En l’ultima edició ens van visitar els Cala Vento, un grupazo emo-pop-core, de terres gironines que va tocant per tota Espanya i per països encara més llunyans; l’Angeladorrrm que, resident a Barcelona, ens va encisar amb melodies dreampop i L’Enric i la Laia, que van muntar una de les sessions de BingoDJ més divertides fins la data.

Durant les setmanes prèvies els Cala Vento van conèixer l'Associació d'Escriptores i Escriptors del Prat Tinta Blava i als Alumnes de 4rtD de l’Institut Salvador Dalí. Tant a uns com als altres van tenir la oportunitat de conèixer-se i de xerrar abans de posar-se mans a la obra, els Cala Vento els hi van demanar als primers que els hi enviessin textos i als segons que gravessin vídeos que reflectissin la utopia antisistema, la dependència emocional, la culpabilitat i l’amor quotidià. Després de 4 sessions d’acompanyament per part del grup, de gravacions a l’estudi de La Capsa i del taller de cinema del Invernadero, tant els textos com allò audiovisual van quedar llestos per a la música de Cala Vento. Mentrestant Angelardorrrm va conèixer al grup de Dones Percussionistes de la Colla de Gegants del Delta  amb les quals es van trobar 2 vegades a La Capsa per donar forma a una col·laboració musical. 

El dia del concert doncs, Angeladorrrm i les tamborileres van obrir la nit. El concert de dreampop es va convertir en una altra cosa, més percussiva i atàvica gràcies a la col·laboració amb les percussionistes. Un cop van acabar era la hora de la sessió de BingoDj, la qual va presentar la parella de capgrossos de L’Enric i la Laia, aquest mix de sessió de dj i bingo va fer que el públic ballés i ocupés el terra alhora, i que parlessin perquè només les aliances entre aquelles més joves i més veteranes podien tenir alguna oportunitat, i també va treure fum el Shazam, sí.

Quan es va cantar Bingo els Cala Vento ocupaven l’escenari i, en una proposta híbrida entre un concert a l’ús i varies càpsules d’improvisació, les veus del col·lectiu Tintablava, els vídeos dels alumnes de 4rtD del Dalí i la música de Cala Vento van crear una experiència única i irrepetible. De tot el procés se’n van encarregar de documentar la bona gent del Invernadero Films i us en deixem el resultat aquí abaix.
 

 


Però, i ara què? Doncs en la nova edició del #4Raons em decidit fer un canvi en el guió i, enlloc de convidar bandes de música (que lis haurà!) hem convidat col·lectius de música! Enguany comptarem per una banda amb l’ajuda de Ojalá Estë Mi Bici (OËMB), un col·lectiu autogestionat que porta més de 15 anys muntant concerts dins de l’escena underground de Barcelona i sent el sosté d’aquest circuit DIY en aquest racó de la península, i, per altra banda amb l’ajuda de Follia , el projecte de Mar Medinyà (del podcast l’Orella Furtiva) que buscarà posar en dubte les pràctiques més establertes de la música clàssica. Posarem en contacte a aquests dos col·lectius amb els de grups de Bucs de La Capsa i amb totes aquelles persones que estiguin fent música de nova creació i també amb intèrprets de clàssica de L’Escola d'Arts en Viu.

El 18 de maig llavors, podrem participar en una conversa entre el CSA Las Vegas de Màlaga i OËMB, veure 4 grups de música que ha convidat OËMB, escoltar la sorpresa en la qual Follia, el grup Free’t i L’Escola d’Art en Viu estan preparant i ballar amb la música de Javugo, el nostre dj de l’underground Pratenc. Tot per 6€. No es mala eh? Fes clic aquí i compra la teva entrada!

 

Imatge eliminada.

Cala Vento, Angeladorrrm, alumnes de l'Institut Salvador Dalí, l'Associació d'Escriptores i Escriptos del Prat Tinta Blava, les Dones Percussionistes de la Colla de Gegants del Delta i l'Enric i la Laia van unir forces en una nit màgica!

Cinema i Música 2023

L'Escola d'Arts en Viu, Airam Dionis, Marc i Albert Garcia, T-Cun i la Jhana Beat.

PROJECTE

La gran ruta indisciplinada de les Arts en Viu

La gran ruta indisciplinada de les Arts en Viu Anònim (no verificat) dl., 27/11/2023 - 15:33
Image

Un any més, Indisciplinats ha arrelat al Prat com les males herbes, omplint el territori de propostes artístiques que connecten i repensen els contextos i posant en escena els diferents projectes que impulsen els programes d’Arts Visuals i d’Arts en Viu de la ciutat.

Així, la programació del festival, que enguany s’ha celebrat del 15 al 19 de novembre, ha posat el focus en obrir imaginaris des de la contemporaneïtat i la celebració de l’art com a motor de transgressió, pregunta i joc. Les arts en viu han permès veure teatre relacional, pop surrealista, circ ple de poètica, performance queer, música tradicional feminista, un rodatge a l’aire lliure... L’assistència d’aquesta edició ha suposat més de 500 entrades per a les propostes d’Arts en Viu que van tenir lloc a La Capsa i el Teatre L’Artesà, a les quals s’afegeixen totes les comunitats i ciutadania interessada a les mostres gratuïtes dels processos de la convocatòria Unzip/ d’artistes com el col·lectiu Las Calatrava, Marién Moreno, Auri Alós, Col·lectiu del Mig, el Club Excursionista de l’Escolta o Elia Bagó, Borja Casanovas, Maria Roy i Sara Torres.

El públic, però, no estava sol. Entre proposta i proposta, l’equip d’amfitriones – la Conxita Herrero, el Guillem Gefaell i  el Cris Marco - ha estat l’encarregat de guiar i acompanyar la gran ruta indisciplinada, fent dels trànsits entre propostes espais de trobada i xerraeta a ritme de brilli-brilli.

L’Artesà: de contemplació i participació amb les fronteres més indefinides

La primera proposta d’Arts en Viu d’aquest Indisciplinats va ser La Scelta (L’elecció) de Roger Bernat, una acció escènica que ja va sentar les bases de que, en Indisciplinats, les fronteres de la escena són ben difoses. Roger Bernat és un dels referents del teatre relacional a Catalunya, una aproximació a les arts vives basada en la presentació de dispositiu escènics participatius. El Teatre L’Artesà va acollir la pre-estrena a Espanya d’aquesta nova creació que reflexiona sobre com es va la cultura. Els i les assistents van esdevenir programadors en un joc de realitat i ficción al procés de votació per a un espectacle que formarà part de la propera edició del festival. Spoiler: l’artista seleccionada en la votació final va ser Cris Blanco...

El dia més ple de programació escènica, però, va ser divendres amb un programa doble a L’Artesà: “Materia” d’Andrea Salustri i “One night at the Golden bar” d’Alberto Cortés. Amb l’espectacle de Salustri la Sala Gran es va sumir en un estat contemplatiu per a una proposta entre el teatre d'objectes, el circ contemporani i la instal·lació artística que es va poder programar amb la col·laboració de l’IF Barcelona. I tot just després, un altre tipus de contemplació ens va submergir en en l'ambient nocturn dels bars i de les relacions afectives on l’Alberto Cortés ens va parlar a la Sala Petita sobre identitat de gènere i les moltes cares que adopta l'amor. Una proposta en col·laboració directa amb La Capsa va posar el punt i final al programa doble de divendres a L’Artesà, amb una sessió amb LEIRE DJ, que va omplir de vida i festa el vestíbul del teatre també amb una barra especial i nocturna del Cafè L’Artesà.

Van ser dies també de propostes que omplien els diferents espais del teatre, activant processos que barregen l’art i la educació com Proyecto Pregunta del col·lectiu MilM2 amb l’Institut Pepa Colomer o diverses trobades i intercanvis amb l’Escola d’Arts en Viu, com va ser les sessions especials del Grup de Dansa Adults amb l’artista Luciana Acuña. Aquesta artista argentina de Grupo Krapp es trobava formant part d’Indisiciplinats amb Alejo Moguillansky d’El Pampero Cine per a l’Acció #1 de l’Aula de Creació de L’Artesà, la qual va acabar amb el que va acabar sent tot un esdeveniment a la ciutat: la performance “Efectos Especiales”. Amb ella, els carrers al voltant del teatre es van transformar en un gran plató de cinema, per enregistrar en directe un gran travelling en tres tomes que després s’emetien a la pantalla gegant del vestíbul de L’Artesà.

 

La Capsa: un collage sonor ple de contrastos i emoció

Julián Mayorga, una de les personalitats més enigmàtiques de la cançó a Colòmbia, va posar el fil a l'agulla de la indisciplina. El Bar de La Capsa es va omplir de la seva poesia surrealista i màgica, que, acompanyada de les mimoses que tothom que es va apropar va poder tastar, la nit d'un dijous qualsevol es va convertir en un oasis de celebració i caliu. 

La nit del dissabte, gairebé 300 persones van fer cap a La Capsa per a presenciar la cúspide del contrast: Marala, trio que conformen la Selma Bruna, la Clara Fiol i la Sandra Monfort, van presentar "Jota de morir". En aquest últim àlbum que orbita al voltant de la mort a la música tradicional a través d'una perspectiva empoderadora i punyent, les artistes entonen càntics a la mort, s'inventen testaments  i ballen Tik Toks. Per si el contrast encara no és evident, la nit va seguir de la mà d'Oro Jondo DJ Set, frenetisme en estat pur. Els seus sets (si és que es poden descriure amb paraules), beuen d'allò eclèctic, deixant surar vells clàssics de reggaeton entre ritmes bakalas, tota travessat pel hard techno. Una experiència immersive en què l'esterdard d'Indisciplinats va esdevenir, literalment, un limbo.

Els bombos a negres no van acabar el dissabte, perquè el diumenge al matí va tenir lloc l'última excursió del Club Excursionista de l'Escolta, projecte seleccionat a la convocatòria /UNZIP 2023, a la modalitat "Música i Territori". Projecte que ha realitzat excursions centrades en diferents vessants i figures del panorama musical del Baix Llobregat. Aquesta última sortida es va fer sota el títol de "La Rave Crepuscular", un recorregut físic i mental per la història dels ritmes electrònics i el seu vincle amb l'escena baixllobregatina.

Amb l'altaveu encara a l'espatlla, l'excursió va finalitzar al Bar de La Capsa (el cercle perfecte). Allà esperava Sofia, que va posar el punt final a aquesta edició del festival amb els seus ritmes electrònics, lletres innocents i sarcàstiques que van embaucar a totes les 150 persones que van arribar a la meta del viatge indisciplinat.

 

Una sinèrgia de molts agents

Indisciplinats posa en joc i sinèrgia als diferents equipaments que impulsen el programa d’Arts Visuals de la ciutat (els Centres Cívics Jardins de la Pau, Sant Jordi-Ribera Baixa i Palmira Domènech), l'Escola d'Arts Visuals del Prat i el Centre d'Art Torre Muntadas; així com espais que promouen les arts vives com són el Teatre L'Artesà i La Capsa]. 

Del 15 al 19 de novembre va tenir lloc una nova edició del Festival Indisciplinats i, a més de les presentacions dels projectes de la convocatòria /UNZIP, els equipaments d’arts en viu van oferir una rica programació

Cinema i Música 2022

L'Escola d'Arts en Viu, Carlos Sáez, Ivó Valdivielso, Carlos Garcia, Ona. 

PROJECTE

TFG d'Anna Sànchez

Concert final de grau de l'Escola Superior d'Estudis Musicals (Taller de Músics) de l'Anna Sànchez, amb l'acompanyament de l'equip de la Capsa.

PROJECTE

Cinema i Música 2021

Arnau Pascual, Garazi Baretxe i Paula Merino, Nico Mellon, Duo Chagall.

PROJECTE

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA