Cerca

Què vols buscar?

Mostrant 1 - 20 de 67 resultats

Aquest estiu, tornen les nits de Cinema i Música a la plaça Joan Garcia-Nieto!

Aquest estiu, tornen les nits de Cinema i Música a la plaça Joan Garcia-Nieto! Anònim (no verificat) dj., 18/05/2023 - 10:27
Image

Un any més torna el Cinema i Música a la plaça Joan Garcia Nieto. Com ja fa dos juliols, amb un cicle de pel·lícules del Fons de cinema amateur del Prat que es conserva a l’Arxiu Municipal, que acompanyaran diversos músics de la ciutat amb la creació d’una banda sonora per cada peça visual. Es tracta de pel·lícules fetes amb pocs recursos, però amb uns resultats molt interessants que van fer del cinema amateur pratenc, entre els anys 1949 i el 1986, un referent en el seu temps.

El cinema Amateur del Prat

El moviment organitzat al Prat a l’entorn del cinema amateur, entre els anys 1949-1986, és una de les experiències culturals més interessants del segle passat. Amb poca formació prèvia, moltes ganes i pocs recursos, s’impulsà la creació de pel·lícules, en formats majoritàriament no professionals, en les que hi participaren moltes persones de la ciutat. Amb el paraigües d’una de les entitats culturals més importants de l’època, l’Agrupación Artístico Literària Cervantes, i després com a Secció de Cinema amateur del patronat municipal de cultural, els autors locals organitzaren cursos de formació, concursos i cinefòrums per tal de fomentar la creació artística, alhora que produïen els primers films locals. Comptaren amb l’ajut d’amics i familiars i dels actors i actrius amateurs locals que formaven part dels grups teatrals del moment. L’any 1994 l’ajuntament del Prat, a través de l’arxiu municipal, va dur a terme una recerca i documentació sobre aquest moviment amb el resultat de gairebé 200 pel·lícules recuperades de 41 autors locals. Tot aquest treball està recollit en la publicació El cinema amateur al Prat i les còpies de les pel·lícules es conserven a l’arxiu municipal.

Aquesta és la tercera col·laboració de La Capsa amb l’Arxiu municipal dins del cicle Cinema i Música. L’edició d’enguany inclou autors de diferents sensibilitats que van dur a terme projectes força diferents en els seus plantejament. Josep Maria Parera i Jesús García formen part del grup de la segona etapa, després dels pioners (Marimón, Bringué, Villanova, entre els més destacats). El primer es mou en diferents gèneres, mentre que el segon treballa la ficció. Jordi Sánchez, Joan Marimón i Juanma Palma formen part del grup jove, que experimenten i treballen amb diferents formats.

 

Calendari de les sessions

Dimecres 28 de juny a les 22:00 h
Creació musical i visual de l'Escola d'Arts en Viu
Airam Dionis i el cinema d'en Josep M. Parera

Dimecres 5 de juliol a les 22:00 h
Marc i Albert Garcia i el cinema d'en Jesus Garcia

Dimecres 12 de juliol a les 22:00 h
T-Cun i el cinema d'en Jordi Sánchez

Dimecres 19 de juliol a les 22:00 h
Jhana Beat i el cinema d'en Joan Marimon i Juanma Palma

 

Aquesta serà la vuitena edició i la protagonitzaran, de nou, pel·lícules del fons del cinema amateur del Prat, acompanyades de creacions sonores de músics de la ciutat.

Cinema i Música 2022

L'Escola d'Arts en Viu, Carlos Sáez, Ivó Valdivielso, Carlos Garcia, Ona. 

PROJECTE

TFG d'Anna Sànchez

Concert final de grau de l'Escola Superior d'Estudis Musicals (Taller de Músics) de l'Anna Sànchez, amb l'acompanyament de l'equip de la Capsa.

PROJECTE

Cinema i Música 2021

Arnau Pascual, Garazi Baretxe i Paula Merino, Nico Mellon, Duo Chagall.

PROJECTE

Cinema i Música

La sinergia de llenguatges creadors o el que passa quan fas sortir un músic de la seva zona de confort

PROJECTE

Músiques balcàniques amb Jordi Urpí

Cartografies de la diàspora

PROJECTE

Cinema i Música 2020

Caireles, Albert Burcet i Los Astronautas del Modo

PROJECTE

Cinema i Música 2019

David Gómez, Antonio Miyagi, Violeta Veinte i Xavi Alias

PROJECTE

Cinema i Música 2018

PARCOUR, Jordi Pujol, REFLEX i LaJonkollective

PROJECTE

Cinema i Música 2017

Keaton, Chaplin, Lloyd i Méliès sonen a La Capsa

PROJECTE

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA